Şimdi Ara

Xbox Series X'te 60 FPS Standart Olmayacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox Series X'te 60 FPS standart olmayacak.
     
    Xbox oyun pazarlama yöneticisi Aaron Greenberg'in geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu "60fps will be the standard output" açıklaması 60 FPS'in standart haline geleceğini düşündürmüştü fakat bunun oyun içi kare hızı değil görüntü çıkışı sinyali ile ilgili olduğu doğrulandı.  
     
    The Verge editörü Tom Warren tarafından belirtilene göre "Xbox Series X oyunları 60 FPS standart çıktıda çalışmayacak. Microsoft'un bana söylediğine göre bireysel geliştiriciler konsolun gücü ve hızından nasıl yararlanacağına karar verecek."
     
    Aaron Greenberg de Tom Warren'in açıklaması üzerine, geliştiricilerin bu konuda esnekliğe sahip olacağını ve 60 FPS'in şart koşulmayacağını belirtti.
     
    Sonuç olarak Xbox Series X'te her oyun 60 FPS çalışmayacak. Fakat yine de mevcut nesle kıyasla çok daha fazla 60 FPS oyun göreceğizdir. 
     
    Şu ana kadar Xbox Series X için doğrulanan oyunlar arasında 60 veya üzeri kare hızında çalışacak oyunlar: The Ascent, Bright Memory: Infinite, Call of the Sea, Chorus, Dirt 5, Gears 5, Halo Infinite, Madden NFL 21, Ori and the Will of the Wisps, Scarlet Nexus, Orphan of the Machine, Scarlet Nexus, Scorn ve Second Extinction.
     
    Assassin's Creed Valhalla, The Medium, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ve Yakuza: Like a Dragon için bilgi paylaşılmadı. Ya geliştirme sürecinde olduğu için kesin bir detay verilemiyor ya da 30 FPS olarak çalışacak. Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla'nın Xbox Series X'te minimum 30 FPS çalışacağını söylemişti.
     
    Sony'nin yeni konsolunda kare hızına dair detaylar henüz açıklanmamış olsa da PlayStation 5 için de benzer bir durumun söz konusu olacağını varsayabiliriz.








  • 30fps olayı aslında çok kötü değil fakat pc de +60fps oyun oynadıktan sonra 30fps kasıyor gibi görünüyor. Eğer hiç +60fps le haşır neşir olmadıysanız 30 fps akıcı gelir. Senelerce konsol oyuncusuydum ve bunu hiç dert etmedim taki pc de +60fps ile oyun oynamaya başlayana kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geliştiricileri fps açısından serbest bırakacak olmaları güzel. Tabi şu an PS5 üzerinden bomba bir demo oyun oynanması ile konsol aniden Hype olmuşken, Xbox kanadından ufak ufak beklentilerin tam tersi yönüne doğru kayan olaylar yaşanıyor ama bu işin farklı bir kısmı.

    Bence hazır işlem gücü yüksek bir konsol yapmışken bu gücü fps çığırtkanlığı ile boşa harcamasınlar. 60 karenin üstünde oyun yapıp tüm fitlreler kapalı tüm detaylar low olup sadece 1-2 grafiksel detayın high ayarlara denk geldiği bir oyun oynamak hiç güzel değil. RDR 2 güzel bir örnekti buna. Bırak oyun 30 FPS olsun çözünürlük gerekirse 2K olsun ama full detay oyun oynatsın.

    Zaten imkansız bir şey istikrarlı bir şekilde 4K - 60 fps gitmek. 12 tflops işlem gücü demek bu konuda istikrar sağlanacak demek değil çünkü. 32 GB belliği 800GHz veri yolu yok o konsolun sabaha kadar 12 tflops olsun, tıkanacak bir yerde, mutlaka darboğaza düşecek. Yapamazsın her oyunda 4k 60 kare, hayaldi yani bu.




  • 4k 60fps rtx imkansizdi zaten. Bazi arkadaslar 120fps falan diyor bir de :D Guzel oyunlar yapsinlar biz de oynayalim. Ps3 te Call of Duty’i ekrani 4 e bolup 20 fps lerde ayila bayila oynardik.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Konsollardaki 30 fps sabit olunca guzel oluyor. Yani bilgisayardaki 30 fps gibi degil. Bilgisayarda 30a sabitleyince konsollardaki gibi akici olmuyor. Mesele bence 30 60 olmasi degil de sabit olmasi. Az yukari veya asagi oynayinca sorun oluyor. Gerci fikrimi soyledim ama suan tekrar dusundum de alamayacak olduktan sonra ne farkeder ki aman nolursa olsun ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megathrone26 -- 14 Mayıs 2020; 12:57:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bari 35'e sabitleyin, 30'daki kasma hissi kayboluyor en azından.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapımcının elinde iki seçenek var.Oyunu tasarlarken grafiklerini 60 fps olacak şekilde tasarlıyacak buseferde Oyuncular grafikleri kötü die çıkışcak.Yani bunun ucu yok Konsol Pc gibi donanımı değiştirilebilir değil.Yapımcı oyunu tasarlarken isterse 60 fps oyun yapar ama grafiklerden biyerden kısacak mecvur. Ama benim asıl korktuğum o değil( Fps olayı çok önemli bir faktör değil Oyun kaliteli olduktanda sonra God of War Last of Ous 30 fps ydi hangimiz şikayet etti vey RDR2 30 FPS gene oynadık çok önemlimidir konsol oyunucusu için değildir bence.)Ac Vallhalla 4K çözünürlükte 30 fps değer vericek Ac Valhalla eski nesil bir oyun kalkıpta en azından eski nesil Oyunları 60 fps değerde oynuyamıyacaksak demekki yeni nesil konsollarda var birşeyler bence bir dolap bir bit yemi . Tabi nihayetinde ben Oyuna bakarım teknik kısım çok ilgilendirmiyor beni bana Oyundan zevk alabiliceğim bir şekilde yapsın oyunu yeter benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 14 Mayıs 2020; 13:9:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Konsolculara 30 fps ile mutluluklar pc ile 60 fps üstüyle devam.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 30 fps her yerde 30 fps'tir size öyle görünmesi tamamen sizlik bir şey yani.Bilgisayarda sabit 30 fps çalışan bir oyun başka bir platformda da aynı görünecektir.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 2080 ti bile büyük yada kötü motorlu oyunları 60 çalıştıramıyor ama konsoldan bunu beklerdim tek bir makine optimizasyon kolaylığı felan ama belkide o devir çoktan kapandı ve pc nasılsa konsolda da kas gücün ne ise onu verecek, sadece kıyaslayacak başka platfrom olmayacağı için ps5 excleri görüntü olarak hiç bir şeyin ulaşamayacağı seviyeye gelecek buda güç ile alakası yok el emeği göz nuru oyuna gösterilen özen ve işçilik ile olabilecek bir şey

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 10 bin TL veren buyursun mis gibi konsol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında 980Ti sahibiydim, her şeyi full detay açıyordu. Artık 1080p de bile birşeyleri kısmak zorunda kalıyorum. Bir donanım için standart bir fps vermesi beklenemez. Xbox patronları her reklamlarında 4k 120 fps diye diye xboyları gaza getirdi durdu. Gerçi konferansın kötü geçtiğini MS bile kabul etti, bu tayfa kabul etmedi. Bunada bir bahane bulurlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ryan Oreily

    30fps olayı aslında çok kötü değil fakat pc de +60fps oyun oynadıktan sonra 30fps kasıyor gibi görünüyor. Eğer hiç +60fps le haşır neşir olmadıysanız 30 fps akıcı gelir. Senelerce konsol oyuncusuydum ve bunu hiç dert etmedim taki pc de +60fps ile oyun oynamaya başlayana kadar...


    Hocam ps4 de God of War oynuyorum, 4 k 30 fps de calışıyor oyun. inan 144 hz monitörümde gözüm yoruldu. Pc oyuncusu olarak 144 + fpse alıştığım için sanki oyun adım başı kasıyormuş gibi geliyor gözüme.
  • Megathrone26 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda 30fps de gamepad ile oynarsan aynı akıcılığı alıyorsun ikiside aynı fps yani mouse farkı o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Danger -- 14 Mayıs 2020; 14:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft bu ne bekliyordunuz :))) Adamlar 10 senedir Sener sen gibi fanlarini dolap beygirine cevirdi ;)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • İşte bu olmadı, yeni nesilde en çok beklenilenlerden biri 60 FPS’in standart olmasıydı. Hem Xbox hem de PS5 sabit 60 FPS veremeyecek anlaşılan. 2-3 nesil sonra olur herhalde, tabi o zamana kadar konsol dediğimiz kutular kalırsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallahi vsync açınca 30 da sabit oluyor 60 da. konsolda da aynı pc de de. şu "konsolda 30 fps farklı" nın bitmesi lazım artık. teknik olarak kanıt sunabilirseniz tamam ama öyle bir şey olmadığı bilinmiyor mu hala?
  • Fanboy degilim ama oyunlarimi xboxta oynamayi tercih eden biri olarak zaten alisigiz ms nin yillarca dansoz gibi kivirmalarina..kimsenin 120fps bekledigi yoktu zaten kendileri cikip kendileri oynadilar..yeni nesilde native 4k@60fps nin zor olacagini biliyorduk ama bir takim degerler kisilarak ve iyi bir optimizasyon ile 60 rahat alinir diyorduk..ama gordugumuz kadariyla yine cozunurluge abanip 30fps ye mahkum edecekler..

    120fps olayi tam komedi zaten..low detayda oyun 500fps olsa ne olur..96 dan beri konsol oyuncusuyumdur ama artik 30fps sacmaligina tahammul edemeyecegim..onumuzdeki nesil egerki 60fps secenegi tek bir oyunda dahi olmasi pc toplayacagim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.