Şimdi Ara

Epic Games Patronu Tim Sweeney: PS5'in SSD'si PC Dahil Tüm Platformlar Arasında En İyisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Epic Games bugün yeni nesil oyun motoru Unreal Engine 5'i duyurdu ve PlayStation 5 üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışan teknoloji demosunu gösterdi. Sony ile yakından çalışan Epic Games konsolun depolama sisteminden oldukça etkilenmişe benziyor.
     
    Şirketin patronu Tim Sweeney tarafından belirtilene göre "Sony'nin depolama sistemi kesinlik birinci sınıf. Sadece konsolda en iyi değil, tüm platformlarda en iyi. Üst düzey PC'lerden de daha iyi."
     
    "Yükleme ekranları tarihe gömülüyor. Cisimlerin oyun çevresinde bir anda ortaya çıktığı günler sona eriyor." 
     
    PlayStation 5'in depolama sisteminden etkilenen bir tek Epic Games değil. Naughty Dog ve Ready at Dawn dahil olmak üzere birden fazla geliştirici konsolun SSD'si hakkında çok heyecanlı olduklarını dile getirmişti.

    PlayStation 5'in SSD'si 5500 mb/saniye hızında çalışacak ve bu da onu Xbox Series X'ten neredeyse 2.5 kat daha hızlı yapıyor. Fakat dahili depolama 1TB yerine 825GB SSD olacak. Genişletilebilir NVMe SSD slotu içerecek.








  • Ps5 alan 4 saniye Series X alan 10 saniye bekler Series X alan daha iyi grafik daha yüksek frame oranına sahip olabilir çünkü gpu tarafında daha güçlü. Şu gerçek ki Sony Microsoft'tan daha iyi ürün tanıtımı yapıyor.
  • Daha güçlü olması daha iyi grafik vereceği anlamına gelmiyor. Onlar kağıt üzerindeki detaylar. Önemli olan bu gücü kullanabilecek yetenekte geliştirici kadrosuna sahip olmak. Sony bu konuda daha avantajlı. Bizim için asıl önemli olan fiyat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dürüstİnsan

    Daha güçlü olması daha iyi grafik vereceği anlamına gelmiyor. Onlar kağıt üzerindeki detaylar. Önemli olan bu gücü kullanabilecek yetenekte geliştirici kadrosuna sahip olmak. Sony bu konuda daha avantajlı. Bizim için asıl önemli olan fiyat.
    O yüzden Microsoft kendi bünyesine piyasanın iyi oyun stüdyolarını kattı ve hepsi yeni nesile oyun geliştiriyor. Eğer ben bu cihazları 5-6 sene kullanacaksam en güçlüsünü alırım bu sayede özellikle üçüncü parti stüdyo oyunlarında kafam rahat eder.
  • Dur bakalım. Bi gelsin her oyunda öyle mi olacak görelim :) Yükleme ekranları tarihe gömülüyor çok ama çok iddialı bir cümle..
  • Zamandan daha değerli bir şey yok bu ssd işi gerçekten çok iyi oldu günde ortalama ps4'e oranla 10dk loading kısaltsa ayda 20 gün oyun oynayan bir oyuncu 3.3 saatini kurtarmış olur.
  • oyun konsolunda önemli olan herzaman grafiktir kimse birbirini kandırmasın işin sonunda 2-3 sene sora ps5 de 2 ka çalışırken xboxda 4k çalıştığı zaman kimse demicek ps5 oyuna xboxdan 2 saniye önce giriyo diye keşke ps5 de xbox gibi güçlü olsa..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yükleme ekranları kadar cisimlerin sonradan oluşması da çok sınır bir olaydı benim için o yüzden sevindim ki xbox series x almayı düşünmeme rağmen. Rekabet biz oyunculara yarar bunu unutmayın.
  • Okuma-yazma değerleri ne ki en iyisi demiş merak ettim doğrusu.Yeni nesil konsolların gözle görülür en büyük değişikliği yükleme süreleri olacak.
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Yükleme süresi değil de kaplamalar ssd ile aşırı hızlı yükleneceği için ramden dolayısıyla işlemciden kazanacaklar. 2 seneden önce bu gösterilen grafikleri sunmayacakları ortada. Daha yeni tanıtılan motor sonuçta.
  • Ps5 kalitesini koydu yine :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Tim Sweeney büyük laf konuşmayı sever. Ps5’te bir tane pop up görülsün ortalık kızışır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya şu yalan haber söylemlerini bir bırak artık mutlak sıfır yeter be. Nerede en iyi oyun stüdyolarını bünyesine kattı cd project yada rockstarı mı aldı ne yaptı. 2-3 ortalama stüdyo aldı bir tanede kaliteli geliştiricilerden topladığı(sonyden rockstardan) adamlarla stüdyo kurdu ne yapacakları belli değil daha başarılı bir çalışma yok. Ama şuan bunlar dışında en iyi oyun geliştirme stüdyoları sony de kendilerini kaç senedir kanıtlamış stüdyolar sende avucunu yala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla yanılıyorsun kardeş Ps5 in Oyun geliştirme kiteri yapımcıları daha fazla etkilemiş bu durum aradaki farkı kapatır. Sonuçta donanımı kullanıp Oyun yapıcak onlar.Bu kaçıncı açıklama bu tarz demekki doğru Ps5 daha iyi geliyor demektir bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karamsar-53

    oyun konsolunda önemli olan herzaman grafiktir kimse birbirini kandırmasın işin sonunda 2-3 sene sora ps5 de 2 ka çalışırken xboxda 4k çalıştığı zaman kimse demicek ps5 oyuna xboxdan 2 saniye önce giriyo diye keşke ps5 de xbox gibi güçlü olsa..


    Şuan Xbox, Ps4 Pro'dan güçlü olduda ne oldu, PS4 özel oyunlarında grafik farkı attı..Her exc. Oyun görsel şölen..Last of us Part 2 ile tam zirveye oynayacaklar..Önemli olan o donanımı kullanacak becerikli yapımcı olması..Ayrıca Grafik ile çözünürlüğü karıştırmayın, Ben sana 4K Minecraft açınca bu oyun Grafikli olmuyor, Grafik başka bir olaydır..PS5 ile Xbox arasında en fazla iki şey olur, PS5 yaa Dinamik çözünürlük kullanmaya gider, Yada 3K'dan Upscale yapar zorlandığı zamanlarda..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Valla yanılıyorsun kardeş Ps5 in Oyun geliştirme kiteri yapımcıları daha fazla etkilemiş bu durum aradaki farkı kapatır. Sonuçta donanımı kullanıp Oyun yapıcak onlar.Bu kaçıncı açıklama bu tarz demekki doğru Ps5 daha iyi geliyor demektir bu.
    O yüzden mi Unreal Engine 5 demosunu 1440p 30 fps ray tracing olmadan yayınladılar? Ps5'in ssd'si zaten kağıt üstünde baya iyi gözüküyorn, peki sana bir soru sorayım 825 gb ssd var muhtemelen işletim sisteminin kullandığı kısımda olacak bu depolama miktarı zaten yetmeyecek, piyasadan daha düşük hızlarda başka bir ssd alıp taksam ne olacak? Biraz bence donanım hakkında bilgilenmenizi tavsiye ederim bu konular hakkında bilmeden konuşmak olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 13 Mayıs 2020; 23:27:55 >
  • Mutlak şu forumu bırakıyordun noldu sözünde durmuyorsun bari git ps konularını karıştırma yalanlarınla artık nasıl bir çekememezlik var sende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir standardı vardır illaki her ssd yi kabul ediceğini zannetmiyorum.Onun için ayrı bir ssd çıkartıcaklardır piyasaya zaten.Yapımcıların bu sözleri boşa değildir bence bildikleri birşey var demekki Oyunu yapan tecrübe sahibi olan onlar sonuçta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabi hocam sonuçta oyun gelişticisi onlar neyse PS5 duyurulsun daha net bilgiler alırız.
  • Playstation tarafında SSD teknolojisine çok çalışılmış, belli. Çok merak ediyorum, acaba oyun hiç duraksanmadan ve loading ekranı çıkmadan oynanabilecek durumda mı olacak. Olursa, büyük iş yapmış olurlar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.