Şimdi Ara

The Last of Us Part II Hikayesini Sızdıranların Naughty Dog veya Sony Çalışanı Olmadığı Doğrulandı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    The Last of Us Part II'nin tüm önemli hikaye detayları oynanış görüntüleri aracılığıyla geçtiğimiz hafta internette sızdırıldı ve sızdıran kişi veya kişilerin Naughty Dog çalışanı olduğu yönünde haberler ortaya atıldı.
     
    GamesIndustry.biz'e açıklama yapan Sony Interactive Entertainment, sızıntılardan sorumlu başlıca şahısları tespit ettiklerini ve bu şahısların Naughty Dog veya Sony Interactive Entertainment ile bağlantılı olmadıklarını belirtti.
     
    Sony Interactive Entertainment, bilgilerin devam etmekte olan bir soruşturmaya tabi olduğunu belirterek daha fazla açıklama yapmadı.
     
    The Last of Us Part II 19 Haziran'da Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleriyle PlayStation 4 için çıkacak. PlayStation Store'da standart sürüm 429,00 TL ve dijital deluxe sürüm 489,00 TL'den ön siparişte.








  • forumlardaki çoluk-çocuk dışında kim takar GOTY'yi? sony parayı basmış ödülü almış, bu kadar basit.

    oyun dünyasında tek gerçek satışlardır ve bir oyunun ne kadar oynandığıdır. gerisi yalandır.

    RDR-2 30 milyon sattı, GOW 10 milyon sattı. RDR-2'nin ps satışı da 14 milyon bu arada...

    Rockstar bu sektörde canının istediği zaman oyun çıkarabilecek tek firmadır. Diğerleri Rockstar'ın oyun çıkardığı zamana göre oyun çıkarırlar. Rockstar kimseye uymaz, kimseyi sallamaz, diğerleri ona uyar. uymazlarsa da sonuçlarına katlanırlar.
    -Minecraft'ta atladığınız şey minecraft'ın 10-20 dolar civarına satılması ve telefondan-tablete ve en uyduruk sistemde(pc) bile çalışabilmesidir. bu sebeple satış rakamları bu kadar yüksektir. dolayısıyla satış rakamlarını sadece belirli platformlarda çalışan 60 dolarlık 3A oyunlarla kıyaslamak abesle iştigaldir. ayrıca cirosuna bakarsanız o da bir başka R* oyunu GTA-5'in gerisinde kalır.

    -ben sony'nin parayı bastığını ispat edemem ama şahsen buna sonuna kadar inanıyorum. bu benim düşüncemdir, siz aksini düşünmekte elbette özgürsünüz. ama size sorsam siz de benim düşüncemin aksini ispat edemezsiniz.

    -"eğer" benim için yazdıysanız 180 derece dönenler ithamınızı üstüme alınmıyorum ve aynen size iade ediyorum. bilmenizi isterim ki ben bütün platformlara sahibim, geçtiğimiz 15 sene boyunca ulaşamadığım tek bir oyun bile olmadı.

    -size göre boş, bana göre dolu... 2 oyunu da yeterince oynadım, GOW'u bitirmesi 30 saat civarı sürdü, RDR'yi de online ı ile beraber 300 saat civarı oynadım. ve ben de diyorum ki GOW RDR ile kıyaslanabilecek bir oyun değildir ve hiçbir ödül bunu değiştiremez.

    kaldı ki "ödül" dediğin nedir, eğlence dünyasının en prestijli ödülü olan oscar'ı bile nelere verdiklerini görüyoruz.
    o zaman ben de xbox 360'ta red dead revolver'ı oynamış bir insan olarak yorum yapayım. (hayır oynayınca ne oluyorsa yani? neden böyle şeyleri belirtiyorsunuz anlamadım?)

    GOW'un hiçbir şey olduğu yok, GOW dün neyse bugün de o... sizler gözünüzde çok büyütüyorsunuz o kadar... mesela TLOU öyle değildi, TLOU bildiğin fenomendi ve herkesin önemsediği bir oyundu. (gerçi onun da fenomenliği bu oyuna kadar olacak sanırım)

    ben oyunların kalitesiyle ilgili bir yorum yapmadım; arkadaş: "rockstar'a ders olsun" demiş ona cevap verdim. yapımcı firmanın GOTY falan umrunda olmaz, umursadığı tek şey satış rakamlarıdır ve RDR2 o muhteşem GOW'u kendi platformunda bile 1.4'e katlamıştır. yapımcı için tek gerçek budur.

    Renault lambo örneği kel alaka ve son derece abuk bir örnek... aynı fiyata satılmıyorlar da ondan renault daha fazla satılıyor. Aynı fiyata satılsalar kimse gidip renault almaz. burada kıyaslanan ise aynı fiyatlı ürünlerdir.

    kalite meselesine gelirsek de; GOW güzel oyundu ama RDR2 çok çok daha komplike, çok daha büyük ve daha çok takdiri hak eden bir oyundur. Öyle ki; Santa monica gibi küçük stüdyoların öyle bir oyun yapmaya ne gücü, ne de çapı yeter.

    gerçekler bunlardır ama sizler GOW'u Half Life-2 falan gibi bir şey sanmaya devam edebilirsiniz. herkes hayal kurmakta özgür.
    Parayla puan ya da ödül alma olayını gerçekçi bulmuyorum, bununla alakalı hiçbir delil yok. Sadece klasik fanboy tartışmalarında "parayı bastı puanı aldı parayı bastı ödülü aldı" cümlesi kuruluyor. Bunun haricinde, ciddi ve elle tutulur şekilde nerede var böyle bir bilgi? Herhangi bir PS oyunu 80 altı metaya sahip olduğunda puanlar üzerinden oyunlar yerilirken, aynı metalar 80 - 90 üstü olduğu zaman sony parayı basmış puanları kapmış deniliyor. Bunlar boş söylemler, iyiyse parayı basmış, kötüyse incelemeler/puanlar gerçek öyle mi?

    Kalite kişiye göre değişir, GOTY olup olmamasına bende bakmam bir oyunun. Ya da puanları düşükse bile keyif aldıysam 70'lik bir oyun bana göre 90'lık bir oyundur örneğin. Sadece bu tip tartışmalardaki bu laflar çok samimiyetsiz. Oyun dünyasında tek gerçek bence oynanma süresi ve satış rakamı da değil. Minecraft pek çok kaliteli 3A oyundan çok satıyor. 176 milyon satmıştı geçen yılın haberine göre Minecraft ve sürekli oynanan bir oyun. O zaman 30 milyon satan Red Dead Redemption 2'den daha iyi bir oyun minecraft?

    Kriterleriniz tam olarak doğru değil yani. Ödüllü GoW da çok dandik bir oyun olur buna rağmen GOTY almış olur o zaman dersin ki bu ödül sisteminde bi hile var. Ama gel gör ki çok iyi bir oyundu zaten ödül alamayacak cinsten değildi ki. Gelecek dönem Cyberpunk ödül alabilir mesela. O zaman da ödül sistemi hileli ve parayla ödül veriliyor dermiydiniz?
  • Şöyle iyi bir ceza alsınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimse o şerefsiz keşke yüklü bi tazminat ödesede oyunun fiyatını ucuzlatsalar. Bence hikaya sunumuyla oyun güzel olacaktı belki hikayeyi bile sevecektik. Ama kimse o batırdı her şeyi
  • Resim de ironik olmuş :D
  • Nooldu ? Naughty dog böyle kötüydü, öyle kötüydü ? Boş boş konuşup, oyunda trans karakter varmış diye firma da anabacı saklamadınız. Bu arada trans karakter falanda yokmuş oyunda rahat olun homofobikler. Ben Sony'de suç yok demiyorum ama bilip bilmeden boş boş teoriler üretmemek gerekiyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle kendini satsa ödemeyeceği yüklü bir tazminat verirler umarım.
  • Neyse yılın Goty ödülünü Cyberpunk'ın alacağı kesinleşti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Mayıs 2020; 21:11:38 >
  • Herkes teşekkür etmesi gerekirken adama sövmüş. Sizi yolmaktan kurtardı adam, ergen senaryosuna yüzlerce lira vermemenizi sağladı. Her kimsen, ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah yardımcın olsun.
  • Rdr2 yılın oyunu olacak diyen sen değil miydin ? Senaryosu sızdı diye oyun goty şansını mı kaybedecek sanıyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TLOU 2 candır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hiko999

    Rdr2 yılın oyunu olacak diyen sen değil miydin ? Senaryosu sızdı diye oyun goty şansını mı kaybedecek sanıyorsun ?
    Selam kardeş nasılsın? Ben de diyorum kendi hayallerindeki şeyleri bizim yazdığımızı sanan Hiko kardeş nerede kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Mayıs 2020; 21:28:59 >
  • Oyun çıktığında görücem senin bu havalarını. Sende oyunları youtube'dan izleyen tayfadansın sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hiko999

    Oyun çıktığında görücem senin bu havalarını. Sende oyunları youtube'dan izleyen tayfadansın sanırım.
    Oyun çıktığında ben de oynayacağım Hiko kardeş. Bu arada yeni üyesin hayırlı olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hiko999

    Rdr2 yılın oyunu olacak diyen sen değil miydin ? Senaryosu sızdı diye oyun goty şansını mı kaybedecek sanıyorsun ?


    Kanka çıkış tarihlerini de hesaba katmanı isterim. O yıl çok iyi rakipler vardı ama hepsi atıyorum Haziran 2018'de çıksa kesin ama kesin RDR2 alırdı hikaye modu ile. GoW efsane ve müthiş ama valla ne yalan söyleyeyim RDR 2'nin 5. bölüm final görevi bile tek başına GoTY alır (bana göre)
  • Nedense xbox fanboyu olup, ps sahipi olduğunu iddia eden bir potansiyel görüyorum sende. Neyse iyi oyunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt
    Yılın başında çıkmak daha da tehlikeli. Oyun unutulsbiliyor. Eylul, ekimde çıktığı zaman herkes oyuna hyple oluyor. Bence tam tersi. Bundan sonra Rockstara da ders olsun, God of War la aynı senede oyun çıkarmasın. İkisi de hak ediyordu. Gow aldı. Bu kadar basit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hiko999

    Nedense xbox fanboyu olup, ps sahipi olduğunu iddia eden bir potansiyel görüyorum sende. Neyse iyi oyunlar.
    Belki de yanlış yerden baktığın için yanıma gelip benim açımdan baksan belki de daha farklı göreceksin olayları. Ayrıca nedense sen de bana bir an tanıdık geldin hayırlısı artık. Size de iyi oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Mayıs 2020; 21:46:52 >
  • Şu oyunu 19 mayısa çekin de oynayalım. Fıtık ettiniz bizi. Üstüne oyunu da sızdırdınız.Bari oyunu erkene alın da oynayalım.
  • 2018 de olduğu gibi olacak ve bu sene de GOTY Sony'nin olacak. Last of Us gibi bir oyunun çıktığı sene kimse başka bir oyunun GOTY olmasını beklemesin, hayalini bile kurmasın. Evet Cyberpunk 2077 gerçekten sağlam geliyor sömüre sömüre en az 3 kere bitireceğim ama biraz realist olmak lazım. Senaryosu sızdı diye hiç bir oyun GOTY yerini salmaz ne saçmalık bu ki sızsa ne fark eder ilk oyunun senaryosu dahil her anı klişeydi Bknz; Zombi istilası, Post-apokaliptik bir dünya, Kızını kaybeden bir baba, Kimsesiz, dünyanın kaderi elinde bir çocuk, bunların yolculukları ve final de Baba Kız gibi olmaları. Hatta bir yerde baba karakterinin yaralanıp kızın onu iyileştirmesi klişesi bile mevcut. Last of Us'ın olayı sunum arkadaş SUNUM... Adamlar bu klişe hikaye ve anları öyle bir sundu ki o atmosferi, gerilimi, vahşeti iliklerimize kadar hissettirdiler. Ben de bütün spoilerları yiyen kitledenim. Sebebi de oyunun belirsiz tarihe ertelenmesi belki tarih belli olsaydı açıp bakmazdım ND'un tek hatası bu ama bütün hikaye spoilerlarını yememe rağmen ben hala Last of Us Part 2 de bu hikayeyi öyle bir sunacaklar ki tekrar ve tekrar kanımız çekilip şok içinde ağzımız açık bir tecrübe yaşayacağız inancındayım.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.