Şimdi Ara

Diablo IV'e Dair Tüm Bilgiler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Genel Bilgiler 
     
    - Diablo IV; PC, Xbox One ve PlayStation 4 için geliştiriliyor ama büyük ihtimalle yeni nesil için de çıkacak. Mouse - klavye desteği sadece PC için geçerli olacak.
    - Net bir çıkış tarihi belli değil. Yapımcılar hala yapılacak çok iş olduğunu söylüyor.
    - Oyuna eklentiler ve genişleme paketleri gelecek. Oyunda, mikro ödemeler sadece kozmetik amaçlı bulunacak.
    - Oyunda 5 farklı karakter sınıfı bulunacak ve hepsinin oynanışı kendine özgü olacak. Şu an için belli olan sınıflar; Büyücü, Druid ve Barbar sınıfı.
        
          Barbar (Barbarian) farklı saldırılara atayabildiği dört ayrı silah taşıma ve bunlar arasında       geçiş yapabilme becerisi kazandıran yeni Cephanelik (Arsenal) sistemiyle, eşi benzeri       görülmemiş gücüne güç katıyor ve acımasız yakın dövüş becerilerini en üst seviyeye taşıyor.
          
    Büyücü (Sorceress), Diablo II'deki özüne dönerek düşmanları yok etmek için elementlere şekil veriyor; sivri buz parçalarıyla onları delik deşik ediyor, üzerlerine yıldırımlar düşürüyor ve gökten alev alev meteorlar yağdırıyor.
     
          Druid güncellenmiş oyun tarzıyla kurt adam, ayı adam ve insan biçimleri arasında akıcı       şekilde geçiş yapabilen vahşi bir şekil değiştirici ve Burnings Hells'in güçlerine karşı       doğanın öfkesini saçmaktan çekinmiyor. 
     
    - Oyunda tek bir açık dünya bulunuyor ancak kendine özgü 5 farklı bölge bulunacak. MMO oyunlarında olduğu gibi haritayı diğer oyuncularla paylaşacağız ancak bu sürekli onlarla karşılaşacağız anlamına gelmiyor. Oyuncuların toplanabilmesi için özel bölgeler bulunacak. 
    - Oyunda çevrimdışı bir mod bulunmayacak. Oyunun hikaye modunu tek başımıza oynamamız gerekecek ve istediğimiz zaman arkadaşlarımızı davet edebileceğiz.
    - Oyunun zorluk seviyesi henüz belli değil ancak diğer oyunlarda olduğu gibi öldüğümüzde tekrar dirilemediğimiz bir hardcore modu olacaktır.
    - Oyun 4 kişiye kadar co-op'u destekleyecek.
    - Oyundaki en iyi ve en nadir eşyaların çoğu sadece bir kez satılabilecek. Bazı nadir eşyalar ise tamamen takas edilemez olacak. Oyunda kazanılan altınları alışveriş dışında, silah ve zırh kazanabileceğimiz kumar oyunlarında da kullanabileceğiz.
    - Geliştirici stüdyo rakiplerin kullandığı yöntemleri ve çözümleri kullanmaktan çekinmeyeceklerini açıkladılar ve Last Epoch, Lost Ark ve Path of Exile gibi oyunları takip ettiklerini açıkladılar. 
     
     
    Oynanış, Eşyalar ve Karakterler 
     
    - Oyunda ulaşabileceğiniz en yüksek seviye, 40 olacak. Ancak ek paketlerle birlikte bu sayı artacak. Diğer oyunlara göre daha zor ve yavaş seviye atlayacaksınız. 
    - Karakter ilerleyişi doğrusal olmayacak, her karakter için birkaç farklı yol olacak. Karakterin pasif yetenekleri oyuncunun kullandığı eşyalara ve oynayış tarzına göre istediğiniz gibi şekillenebilecek. 
    - Karakterin ölümünden sonra en yakın kayıt noktasından tekrar doğacağız ve düşen altınları geri almak için öldüğümüz bölgeye gitmemiz gerekiyor.
    - Rünler tamamen yeni bir şekilde gelecekler. 2 farklı tür mevcut. Birincisi yapmamız gereken eylemi açıklıyor. İkincisi ise alacağımız etkiden sorumlu. İkisini başarılı bir şekilde birleştirerek benzersiz bir bonus yakalayabiliriz.
    - Eşyalar 5 kategoride sergilenecek: Yaygın, büyülü, nadir, efsanevi ve mitlere özgü. Çeşitli ekipman setleri de oyuna geri dönecek ve tamamlanması haline ekstra bonus kazandıracak.
    Oyuncular yalnızca bir mitlere özgü eşya taşıyabilecek veya kullanabilecek, ancak her birinin dört efsanevi bonus / yeteneği olacak.
    - Geliştiriciler craft sistemini geliştirmek istiyor. Eşyalarınızı modifiye etmek için kullanacağınız bileşenleri öldürdüğünüz yaratıklarda veya haritadaki belirli bölgelerde bulabileceksiniz. Oyuncular Horadric Küpü'nü bir kez daha kullanacaklar.
    - Geliştiriciler ayrıca eşyaların bir dayanıklılık sistemi üzerinde çalışıyorlar. Witcher'daki gibi eşyalarımız hasar alıp etkileri azalacak. 
    - Oyunda hava değişimi bulunacak ve oyuncular bundan etkilenecek.
    - Blizzard ayrıca bir PvP modu planlıyor. 
     
     
    Hikaye
     
    Diablo IV, Diablo III'teki olaylardan uzun yıllar sonra; hem High Heavens hem de Burning Hells'in eylemlerinin milyonlarca insanın canına mal olmasının ardından gerçekleşiyor. Oluşan güç boşluğuyla birlikte efsanevi bir isim yeniden ortaya çıkıyor.
     








  • 'Oyunda çevrimdışı bir mod bulunmayacak' Bu bana yetiyor zaten. Umarım modcular iyi çalışır da şöyle stabil bi Diablo 2 oynarız win 10 64bitte :)
  • Diablo 3'ü yok sayıp,hikayeyi Diablo 2'den devam ettirseler daha güzel olur kanımca :D :D
  • pc de kontroller desteği olacağını söylediler yapımcılar canlı yayında izledim.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Düşen altınları geri almak için öldüğümüz bölgeye gitme işi nereden çıktı. Salın bi ağız tadıyla hacknslash oynayalım

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atsuma

    pc de kontroller desteği olacağını söylediler yapımcılar canlı yayında izledim.


    Evet, ne güzel de olur değil mi altında 100-120 tuşlu klavye fare varken kontrolle bu tip oyunu oynamak..
  • diablo 2 > diablo 3 + diablo4

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    - Blizzard ayrıca bir PvP modu planlıyor.


    Diablo 3'ten beri planlıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 4 Kasım 2019; 21:30:21 >
  • Bu kısım en çok benim gibi oyunlarını daha çok konsolda oynayacakları üzecek sanırım çünkü konsol almamın en büyük sebebi online co-op'tan ziyade kardeşlerim ve arkadaşlarımla local co-op oynayabilmem ki Terraria, Risk of Rain gibi nispeten açık dünya oyunlarında bile ekranı bölerek güzel bir deneyim yaşatıyor.

    Diablo 1 dahil Playstationumda 2 kişi çok keyifle oynardık, şimdi 3 her ne kadar yerin dibine gömülse de aynı cihazda o karambol, çatışma 4 kişi aynı anda kapışırken gerçekten zevkli ve heyecan verici bir deneyim sunuyordu. Bunu Diablo 4'te de yaşamak isterdim ki Diablo 2 vari köklerine dönen bir oyunundan alacağım keyif bunu kaça katlardı düşünemiyorum bile. Beni bu deneyimden mahrum bıraktığı için çok üzgünüm.

    Belli ki Diablo 4'ü konsolda değil, PC kısmında oynayacağım, çünkü hem PS4 oyununa daha fazla para vermek, online oynamak için ek bir PSN Plus satın almak derken, ek özellik olmadan bir sürü ek masraf çıkıyor,

    Konsol ve PC sahipleri için konsol tarafında oyuna sahip olmanın hiç bir mantığı kalmadı.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • İnsanları internete zorlamalarının nedeni sadece paraya odaklı olmaları, oyunlarına güvenmiyorlar, diablo 3 de de bunu yaptılar, sadece paraya odaklılar, insanlara güzel bir oyun sunalım kafasında olmadıklarını buradan anlarsın, yani yeni gelecek oyunda yavan, oynanışda atmosferden ve emekten yoksun bir telefon oyunu olacak. gelince görürsünüz. Düm düz bir oyun gelecek, gelişimden ve yaratıcılıkdan uzak olacak. Tabi para sizin paranız, sadece merak yüzünden bile bu sahtekarları besleyebilirsiniz. Yanlış anlamayın benim eskiden en sevdiğim oyun firması blizzard'dı ama artık bu tarzından dolayı blizort



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 6 Kasım 2019; 20:47:2 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • BLESSED MOTHER, SAVE US!!


    Adem'e boyun eğmeyen, islam dinine göre secde etmeyen, Adem ile eşit olduklarını söyleyen, tanrıya posta koyan ve cennetten kovulan şeytan?? Bir yerlerden tanıdık geldi:)


    Kuran’da Havva ismi ile karşılaşmayız. Havva Kuran’da Adem’in eşi olarak tasvir edilir. Havva özel ismi Tevrat kaynaklıdır. Ama Kur-an'nın temel aldığı Tevrat’ın Adem ile Havva hikayesini ele alışı islamiyettekinden bariz derecede farklıdır. Tevrat’ta direk bahsedilmesede, yahudi dini kaynağı Talmud’a göre; ilk bölümde anlatılan Adem’in eşi Lilith, ikinci bölümde bahsedilen Adem’in eşi ise Havva”dır. İyi ama, kimdir bu Lilith?


    Lilith, Adem’in Havva’dan önceki eşidir. Tanrı Lilith’i de Adem gibi toprak ve kilden yaratmıştır. Bu nedenledir ki, Lilith Adem ile kendisini eşit görür. Adem’e itaat etmez, onun altına yatmak istemez. Sonuç olarak cennetten kaçarak Kızıldeniz’deki şeytanların yanına gider. İblis ile yaşadıkları yasak ilişkiler sonucu hergün 100 çocuk (bu çocuklar cin, şeytan, vampir, vb. olarak tasvir edilir.) doğurur. Tanrı, Lilith’in gidişinden sonra yalnız kalan Adem için onun kaburga kemiklerinden itaatkar Havva’yı yaratır. Adem hemen Lilith’i unutup Havva’ya sarılır. Bunun üzerine Lilith çok sinirlenir ve intikam almak için sevgilisi İblis’in şekline girerek cennete kaçak olarak girer. Havva’yı kandırarak, Adem ile Havva’nın yasak meyvayı yemelerini sağlar. Sonuç olarak, Adem ile Havva cennetten kovularak ölümlü olurlar. Ancak, Lilith yasak meyvayı yemediği için ölümsüz kalır. Daha sonra, Lilith ve Lilith’in çocukları Adem’in soyundan gelenlerin başına musallat olur.


    Bu arada tanrı Lilith’i durdurmak için üç melek gönderir. Melekler Lilith’e eğer geri dönmezse hergün bir çocuğunu öldüreceklerini söylerler ve geri dönmediği, tanrıya ve Adem’e itaat etmediği her bir gün için bir çocuğunu öldürürler. Bunun üzerine Lilith, Adem ile Havva’nın soyundan gelenlerin çocuklarını öldürmeye başlar. Rivayete göre, erkekleri doğduktan 8 gün, kızları ise 20 gün içinde öldürmeye çalışır.


    Lilith ile ilk olarak, Gılgamış Destanı’nda gecelere ve yeraltının karanlıklarına hükmeden kötü bir dişi karakter olarak karşılaşırız. Sümer, Babil ve Pers mitolojilerinde ise Lilith; vampir kadın, baykuş ve yılan olarak tasvir edilir. Ayrıca eklemek istediğim bir diğer inanışa göre; Lilith geceleri Adem ve Havva’nın soyundan gelen erkeklerin rüyasına girer. Onlara erotik rüyalar göstererek spermlerini çalar. Daha sonra bu spermleri vampir, kurtadam, şeytan ve cin gibi kötü yaratıklar doğurmak için kullanır. ( ( Dikkat edin Lilith'e MOTHER diyorlar :) ) Bu nedenlere bağlı olarak, Lilith için “Kutsal Fahişe” benzetmesi yapılır.


    Al karısı dedikleri

    Bütün bunlara ek olarak, Lilith islamiyette yer almamasına rağmen, Türk Mitolojisinde çocukları öldüren hamile kadınalara musallat olan “Albastı ya da Al Karısı” ismiyle kendine bir yer bulmuştur. Türklerde al basmasın diye lohusa kadının yanına Kuran konulur veya lohusa kadın kırmızı kurdela takar. Yine buna benzer olarak, lohusa kadın yalnız bırakılmaz. Çünkü, Lilith’in, yani Türk Mitolojisindeki ismiyle Al Karısının yeni doğan çocuğa zarar vermesinden korkulur.

    Sonuç olarak, Adem’in ilk karısı Lilith; ilk asi dişi olarak betimlenebilir. Ancak, bunların yanında bütün kötü varlıkların anası ve bizim soyumuzun düşmanıdır.



    Aslında buradaki tezgahda kadınların erkeğe itaatkar olması isteniyor ve Lilith tipi eşitlik, hak ve özgürlük arayan kadınları böyle büyük bir şeytana benzetiyor, bunların hepsi düşünülerek dinlere yazılmış şeylerdir...

    Kaynaklar:

    ^ Tevrat
    ^ Judit M. Blair De-Demonising the Old Testament - An Investigation of Azazel, Lilith, Deber, Qeteb and Reshef in the Hebrew Bible. Forschungen zum Alten Testament 2 Reihe, Mohr Siebeck 2009 ISBN 3-16-150131-4
    ^ Babylonian Talmud Niddah 24b, Babylonian Talmud Shabbat 151b, Babylonian Talmud Baba Batra 73a - 73b, Babylonian Talmud Erubin 100b. Artscroll Schottenstein Talmud Bavli ISBN 1-57819-067-3
    ^ İbrani Mitleri-Robert Gravers, Raphael Patai "Tekvin ve Yaratılış Kitabı 2009 basısı sayfa. 103-104 ISBN 978-975-4688-5-04
    ^ Gılgamış destanı, Kabala, Talmud ve Ölü deniz tomarları




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.