Şimdi Ara

Super Mario Maker 2 Video İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Herkese merhabalar,

    1981 yılından bu yana, dile kolay neredeyse 40 senedir oyun dünyasında yer eden bir karakter. Mario. Farklı isim ve konseptlerle, pek çok oyun türünde bugüne kadar onlarca Nintendo oyununda baş kahramanımız olarak kontrollerimize sunulan ve tek bir marka ile neler yapılabileceği konusunda ders niteliğinde işlere imza Mario oyunları birbirinden farklı deneyimler vadediyorlar. Ancak bir oyun var ki bu deneyimlerin bir kısmını bir araya getirmekle kalmıyor sadece karakter kontrolünü değil bölüm tasarımlarını da size bırakıyor. Evet, bahsettiğimiz oyun Super Mario Maker.
     
    Super Mario Maker 2 Video İnceleme

    İlk oyunu Wii U ve sonrasında 3DS için çıkış yapan serinin 2. oyunuysa Nintendo Switch ekranlarında boy gösteriyor. Aslında bu durum beni birazcık şaşırttı diyebilirim. Neden derseniz, Nintendo özellikle Switch’in çıkışından sonra Wii U’da başarı yakalayan pek çok oyunu isminin sonuna Deluxe ekleyip DLC’leriyle bir pakette toplayarak Switch için çıkarmıştı. Ancak Super Mario Maker için bunu yapmak yerine yeni özelliklerle tamamen yepyeni bir oyun yaptılar. Peki Super Mario Maker 2 bizlere neler sunuyor dersiniz? Gelin, birlikte bakalım.

    İlk oyundan da bildiğimiz gibi oyunun genel teması bölümler yapma üzerine. Başlangıçtan itibaren nasıl bölüm tasarlayabileceğiniz konusunda oyun size epey yardımcı oluyor. Eğer ki bölüm tasarlamak konusunda kendinizi geliştirmek isterseniz başlangıç seviyesinden ileri seviye tasarımlara, karmaşık yapılara veya bulmaca düzenekleri oluşturmaya kadar hepsi için çeşitli ders bölümleri oyunda sizleri bekliyor. Bu yardımcı ve interaktif anlatımlar sayesinde bölüm tasarlamanın mantığını kavrayabiliyorsunuz. Gerisi de sizin yaratıcılığınıza kalmış.
     
    Super Mario Maker 2 Video İnceleme

    Nintendo Switch bildiğiniz gibi dokunmatik ekrana sahip bir konsol. Özellikle bölüm tasarımı yaparken konsolu bu şekilde kullanmak kontrol cihazıyla kullanmaya göre çok daha konforlu ve kendinizi bir tasarımcı gibi hissetmenizi sağlıyor.

    Bölüm tasarlarken kullanabileceğiniz oyun sayısı ilk oyunda 4’ken 5’e çıkarılmış. Bunlar, Super Mario Bros, Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U ve yeni eklenen Super Mario 3D World. Tabi 3D World’ü duyunca aklınıza 3 boyutlu bölümler tasarlamak gelebilir. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. 3D World temasında da yine 2 boyutlu bölümler tasarlıyoruz ve orjinal oyundaki Cat Mario gibi formları kullanabiliyoruz. Tabi Super Mario Maker özelinde kullanılan bazı eşya ve mekaniklerle tüm bu oyunların orjinallerinde olmayan bazı dinamikleri de bölüm tasarlarımlarınızda kullanmanız mümkün hale geliyor. Tasarımlar da seçtiğiniz oyunun temasına ve içerdiği özelliklere göre tabi ki farklılıklar gösteriyor. Ancak tasarım aşamasında dilediğiniz zaman hangi oyunla devam edeceğinizi değiştirebiliyorsunuz. Mario’nun hareket şeması da oyundan oyuna farklılık gösterdiği için her birine özel kontrol şemaları oyuna yerleştirilmiş.
     
    Super Mario Maker 2 Video İnceleme

    İlk oyun daha çok bölüm tasarlamak ve tasarlanan bölümlerde oynamak üzerineydi. 2. oyundaysa oynanılası bir hikaye modu var. Hikaye yine pek çok Mario oyununda olduğu gibi amaç değil de bir araç olarak işliyor. Prenses için inşaa edilen kalenin yıkılması üzerine yeniden yapılması ve bu yapımın devam edebilmesi için de coin kazanılması gerekiyor. Zorluğuna bağlı olarak değişken coin ödüllerine sahip bölümleri geçerek kalenin inşaatı için kaynak topluyor ve bunları Toadlar ile paylaşarak kalenin yeniden yapımına yardımcı oluyorsunuz. Bu modun oldukça güzel tasarlandığını söyleyebilirim. Basit ve eğlenceli. Ama esas olay tabi ki kullanıcılar tarafından yapılan bölümlerde.

    Öncelikle bu bölümlerde oynayabilmek ve kendi bölümlerinizi oyuncularla paylaşabilmek için online abonelik sistemine dahil olmanız gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca yaptığınız bölümleri diğer oyuncularla paylaşabilmek için önce kendinizin geçebiliyor olması gerekli. Yani geçemediğiniz bir bölümü insanlarla paylaşamıyorsunuz. Yaptığınız bölümler 9 haneli bir koda sahip. Bu kodu arkadaşlarınızla paylaşarak yaptığınız bölümü oynamalarını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde elde ettiğiniz kodları da arama alanında ilgili yere girerek o bölümlere erişmeniz mümkün. Bunun haricinde yeni eklenenler ve en çok oynananlar gibi sekmeler mevcut. Açıkçası en çok oynananlardaki bölümleri oynamanızı şiddetle tavsiye ederim. Oyun dünyasından da pek çok yapımcı veya bölüm tasarımcısı bu alanda çeşitli işler paylaşabiliyorlar. Hatta bu videonun yayına girdiği tarihlerde Celeste isimli oyunun yapımcısı tarafından tasarlanan bölüm en çok oynananlar listesinin 1. sırasındaydı.
     
    Super Mario Maker 2 Video İnceleme

    Oynamak istediğiniz bölümleri türlerine göre de filtreleyebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz tarzdaki oyunları kolaylıkla bulmanız mümkün. Ayrıca bölümleri bitirdiğinizde beğenip beğenmediğinize dair oy verebilirsiniz. Bölüm ararken de çok beğenilmiş bölümler haliyle dikkatinizi çekecektir. Super Mario Maker 2’nin üretmeye teşvik eden yapısı ve kullanıcılar tarafından üretilen şahane bölümler, oyunu sürekli olarak oynama isteği veriyor. Çok zorlu bölümlerde defalarca deneme sonrasında elde ettiğiniz başarının verdiği haz gerçekten yaşanılması gereken bir his. Kısacası oyunun ismiyle de özdeşleşen en temel dinamiğinin hem üretim hem de tüketim anlamında oyuncuları tatmin edecek derecede olduğunu söyleyebiliriz.

    Bunun haricinde de bazı modlar mevcut. Örneğin Network Play alanı. Bu seçenekte aynı haritada başka oyuncularla aynı anda birbirinizi görerek mücadele edip bölümü ilk bitiren kişi olmaya çalışıyorsunuz. Tabi bağlantı çok verimli olmadığı için bu bölümden beklediğim keyfi alamadığımı söylemeliyim. Endless kısmındaysa çeşitli Mario oyunlarından ve sonrasında da mobil dünyadaki pek çok oyundan aşina olduğumuz ilerleyiş sistemi mevcut. Bir bölümü bitirince bir sonraki aşamaya geçerek gidebildiğiniz kadar fazla bölümde ilerlemeye çalışıyorsunuz. Super Mario Maker 2, yeni eklenen modlar ve özelliklerle birlikte hem kendinden bekleneni hem de fazlasını sunmayı başarmış diyebiliriz.
     
    Super Mario Maker 2 Video İnceleme

    Toparlayacak olursak Super Mario Maker 2, Nintendo Switch sahiplerinin kesinlikle denemesi gereken bir yapım. Hele ki Mario oyunlarını seviyorsanız bu oyun sizlere sınırsız oynanış süresi vadediyor. Şayet dinozor dediğimiz oyunculardansanız, çoluğa çocuğa karıştıysanız ve çocuklarınızı da oyuncu olarak yetiştiriyorsanız bölüm tasarlama kısmıyla ve sonsuz içeriğiyle hem yaratıcılıklarını arttırmalarına yardımcı olabilir hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

    Bu incelememizde Super Mario Maker 2’ye yakından baktık. Bir başka incelemede görüşmek üzere.
     
    Herkese iyi oyunlar.







  • şu oyun pc de olsa varya uf puf

  • Hiç bir şey çocukluğumuzda ki gibi olamaz..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.