Şimdi Ara

Nintendo'nun Joy-Con'lar Yüzünden Başı Dertte

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    İnternette 'Joy-Con drift' adıyla geçen problem Switch Joy-Con'larındaki analog'ların düzgün bir şekilde çalışmasını engelliyor ve oyunda analog'a dokunmadan dahi karakterin hareket etmesine yol açıyor. Oldukça yaygın olan bu problem Nintendo'nun başını ağrıtmaya devam ediyor.
     
    Avukatlık ofisi Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) geçtiğimiz hafta Cuma günü Washington Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi'nde 'Joy-Con drift' problemi yüzünden Nintendo'ya toplu dava açtı.
     
    CSK&D davayı Ryan Diaz adlı Kaliforniya'da yaşayan bir Switch kullanıcısı üzerinden açtı. Ryan Diaz konsolunu Temmuz 2017'de almış ve aldıktan 11 ay sonra Joy-Con'larında bu sorunu yaşamaya başlamış ve düzeltilmesi için ürünü Nintendo'ya yollamış. Ryan Diaz ürün geldikten üç ay sonra yine aynı problemi yaşamasıyla birlikte yeni Joy-Con'lar almaya karar vermiş ve aynı sorun yeni Joy-Con'larda da çıkmış.
     
    CSK&D daha çok kişinin davaya katılmasını talep ediyor ve hatta bir online form açtılar. Switch ve Joy-Con'ları ne zaman satın aldığınız, bu problemin ne zaman başladığı ve Nintendo ile bu konuda iletişime geçtiniz mi gibi birkaç basit soru soruluyor.
     
    Davanın ana konusu olmasa da Joy-Con'ların başka bir sorunu daha var. O da bazı kontrolcülerin cihaza tam oturmaması, biraz gevşek durması. Hatta bazı kişiler arka tuşa basmadan kontrolcülerin çıktığını söylüyor. Direkt olarak oyun keyfini etkilemese de Nintendo'nun dikkate alması gereken başka bir konu.
     
    Nintendo, dava hakkında yorum yapmayı reddetti. 








  • Benim joy-con bozuldu, bozulan başka bir arkadaşım da var. Analog getirttik yurtdışından tamir edildi ama çok güvenemiyorum, yakında yine patlar. Nintendo bu konuda çok fena batırdı.
  • oyunlarına lafımız yok, lakin her defasındaki yüksek fiyatlandırmasındaki tutumunda borusunu diledigi gibi örttürmesini bilirken , sözde kullanıcı dostu görünüp düşük malzeme kalitesindeki makinelerini itelerken vicdanlar rahat mıdır acaba merak ediyorum. ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William Munny -- 22 Temmuz 2019; 22:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunu yaşamayan yok, berbat bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsolla alakam yok ama şimdi fiyatına baktım en ucuzu bile pahalıymış 400 TL.Laptop'ımın klavyesinin yenisini taktırtsam anca o kadar eder -etmez belki- rgb aydınlatmalı falan yani bi de.
  • Şu joyconların düzeltilmiş versiyonunu tasarlayip çıkarsinlar gidip alayım olay bitsin kafasindayim ama bozulan joyconu 50 defada tamir etsem veya yenisini satın alsam aynı sorunları yaşama ihtimalim çok yüksek bu fazlasıyla can sıkıcı
  • Bende gözüm gibi bakıyorum joy con lara. Tozlu ortamlarda tutmamaya çalışıyorum. Şimdilik dirft sorunuyla karşılaşmadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de var aynı sorun idare etmeye çalışıyorum
  • Joy cpn düşmesi sorununun sebebi yanlış kullanım. Joy conların yanında verilen strapleri alete ters takarsanız dişlerini aşındırıyor. Bu da zamanla joy conun switche tam tutunamamasını sağlıyor. +, - yönlerine dikkat etmek gerekiyor. Kullanıcı problemli bir sorun sanki üretici hatasıymış gibi yazılmış. Ancak Joy con drift problemi doğru. Hatta zamanında ben de yaşadım. elektronik eşya temizleyicisi sıkarsanız düzeliyor. Bende geri gelmedi sorun. Ancak bu bir problem ve gerçekten saçmalık. 80 dolarlık bir controller'ın toza dayanıksız olması kadar saçma bir şey yok.

    Not: WD40 ile düzeleceğini söyleyenler var ama yapmayın. WD40 yağlı bir şey ve muhtemelen düzeltmez, düzeltse bile uzun vadede daha büyük sorunlara yol açar. Yapmayın. Ayrıca aseton dökün diyenler var onu hiç yapmayın! direkt joy con çöp olur. Aseton kimyasal çözücüdür, içindeki ana karta hasar verir




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Joy cpn düşmesi sorununun sebebi yanlış kullanım. Joy conların yanında verilen strapleri alete ters takarsanız dişlerini aşındırıyor. Bu da zamanla joy conun switche tam tutunamamasını sağlıyor. +, - yönlerine dikkat etmek gerekiyor. Kullanıcı problemli bir sorun sanki üretici hatasıymış gibi yazılmış. Ancak Joy con drift problemi doğru. Hatta zamanında ben de yaşadım. elektronik eşya temizleyicisi sıkarsanız düzeliyor. Bende geri gelmedi sorun. Ancak bu bir problem ve gerçekten saçmalık. 80 dolarlık bir controller'ın toza dayanıksız olması kadar saçma bir şey yok.

    Not: WD40 ile düzeleceğini söyleyenler var ama yapmayın. WD40 yağlı bir şey ve muhtemelen düzeltmez, düzeltse bile uzun vadede daha büyük sorunlara yol açar. Yapmayın. Ayrıca aseton dökün diyenler var onu hiç yapmayın! direkt joy con çöp olur. Aseton kimyasal çözücüdür, içindeki ana karta hasar verir


    kolonya ile bile düzeliyor ama yine bozuluyor bende başa çıkamayıp satmaya karar verdim pro kontrollerde aldım ama bazı oyunlar joyconda zevkli oluyor

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Tamir olayını başlatmaları iyi oldu nintendo için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.