Şimdi Ara

God of War Kıdemli Tasarımcısı Microsoft'un Stüdyosu The Initiative'e Katıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Microsoft'un birinci parti stüdyosu The Initiative bünyesine önemli isimler katmaya devam ediyor.

    LinkedIn profilinde belirtilene göre, Chris O'Neill Ocak 2019 itibarıyla The Initiative için çalışmaya başlamış. Chris O'Neill daha öncesinde Santa Monica stüdyosunda ve Kojima Productions Los Angeles ofisinde çalıştı ve Metal Gear Solid Online, God of War III, God of War: Ascension ve God of War oyunlarında tasarımcı rolünü üstlendi.

    Geçtiğimiz yıl içinde stüdyoya katılan diğer önemli geliştiriciler:

    • Sunset Overdrive Yönetmeni Drew Murray
    • Grand Theft Auto V Teknik Yönetmeni Tom Shepherd
    • Rise of the Tomb Raider Baş Yapımcısı Brian Westergaard
    • Lara Croft and the Guardian of Light Yönetmeni Dan Neuberger
    • Tomb Raider Technical Sanat Yönetmeni Joe Stinchcomb
    • SpaceX Kıdemli Yazılım Mühendisi Ben Diamand
    • Red Dead Redemption Baş Yazarı Christian Cantamessa

    Stüdyo ne veya neler üzerinde çalıştığı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.








  • Bir araba yarışının görsel olarak tek rakibi başka bir araba yarışı olabilir yalnız. Açık dünya olup olmaması türü farklı olanların yanında bir kriter değil, bir araba yarışında, tek bir arabanın sakladığı rigging, script tabanı, animasyon bilgileri ile, third person herhangi bir oyundaki karakterlerinki aynı değil. Görsel efektler ve yapılabilecek işler sayısı da aynı değil. Bütün araba yarışları fotorealistik görünüyor zaten. Forza eğer PS4'e de çıksa grafikleri yine aynı olurdu çözünürlük haricinde. Gran Turismo Sports oyununda da bu gerçek mi diyebileceğiniz yerler var örneğin, onda da araçlar özellikle fotorealistik kalitedeydi. Çünkü o araba yarışı, diğer tür oyunlar kadar sistemi yoracak bir şey yok.

    Ben çeşitli ülkelerdeki oyun geliştiren gruplardan tasarım işi alıyorum Artstation üzerinden. Yeni nesil standartları karşılayan, shader programlamaları da dahil yapıp teslim ettiğim araba modelleri de oldu, karakter veya ortam modelleri de oldu, silah tasarımları da oldu. Araba işi geldiği zaman görsel kıstaslarım daha geniş oluyor. O yüzden bana daha geniş bir low - med poly aralığı veriyorlar, daha geniş çözünürlük aralıklarına sahip texture kıstasları veriyorlar, daha karmaşık shader programlamaları yapabileceğime dair izin veriyorlar. Çünkü yaptığım işi teslim ettiğimde, bu iş araçları rigleyen ve scriptleyen, diğer düzenlemeleri yapan, üzerlerine görsel efektleri kurgulayan ekiplere gittiği zaman geniş yeteneklere sahip bir karakter kadar üzerinde çalışması gereken iş yükü olmuyor. Diğer tarz oyunlarda ise bu kıstaslarım daha dar oluyor. Bu da doğrudan sistem performansını etkileyen bir durum. Kullanılan oyun motoruna göre de kıstaslar değişebiliyor. Portfolio'm üzerinden inceleyebilirsin istersen 3A oyun geliştirme ile olan alakamı:
    https://www.artstation.com/evren01

    Bu bahsettiğim şey görsel efektler içinde geçerli, bir araba yarışı oyunundaki görsel efekt sayısı ile bir third person action oyunundaki aynı değil ki. Üzerinde çalıştığımız yüzlerce değişken var, hatta binlerce.

    ==========================
    ==========================

    PC - Xbox cephesinin en iyi grafikli oyunlarından biri olan Gears of War 4'ü baz alır, bunu Uncharted 4 ile, God of War ile ya da diğer ps exc oyunları ile karşılaştırırsın örneğin. Ben UC4 - GEOW4 olarak bir kaç örnek resim atayım. Her ikisi de oyun içinden alınmış yüksek çözünürlüklü ekran resimleri, üstteki 4'lü UC4, alttaki 4'lü GEOW 4:






    ======






    Burada görülüyor ki third person oyunlarda aşağı yukarı benzer görseller verebiliyor her iki konsolda. Ancak PS4 exc oyunları bu konuda 1 tık yukarıda görünüyor. UC4'ten sonra çıkan oyunlarda bu durum daha iyi yerlere taşındı, çok fazla oyun gelmese de açık dünya - third person olarak Spider Man'i baz alabilirsin mesela, Horizon Zero dediğin gibi çok yol katetti açık dünya olmasına rağmen harika grafikleri vardı, aynı tarza sahip olupta yanına yaklaşabilecek pek fazla oyun yoktur grafiksel anlamda. God of War zaten özellikle çevre dizaynında fotorealistik görsellere sahip çoğu yerde. Bunları alıp GEOW 4 ile karşılaştırsam ortaya daha açık ara bir fark çıkar yani. GEOW 4'ü baz aldım çünkü bence Xbox'ın en iyi grafikli oyunlarındandır. Olay kaç pixelde kaç'a upscale edildiği değil, temel çözünürlük zaten 2K olduktan sonra iş Shader programlamaya ve optimizasyona bakar. Bu tekniklerde PS4 konsollar arasında daha üstün bir platform, exclusive oyunlarda daha farklı bir grafik kütüphanesinden faydalanılıyor, sadece DX Shader üzerinden gitmek zorunda değiller. Bu geliştiricilerin çalışma prensibi ile alakalı sistemlerin gücünden ziyade. Sistem gücünün farkını ise, iki platformada çıkan konsol exc oyunlarda görüyoruz. Red Dead 2 mesela, Xbox One'da tartışılmaz daha güzel görünüyor. Başka da verebileceğim pek fazla bir örnek yok. Zaten tüm konsollar amd'nin dandik konsol mimarileri üzerine kurulu, başarılan işlere bakıldığında PS4 exc oyunlarının grafiksel başarısı neyin taraftarı olursanız olun takdir edilesidir.

    Onun haricinde, hikaye, güzel bir oyun olma, oynaması zevkli bir oyun olması gibi kriterlerde yorumlarınıza bir şey demiyorum. Çünkü herkes bir şeyin fanı olduğundan o konuda internet ortamında laf anlatılabilecek bir insan evladı çıkacağını sanmıyorum. Ama teknik işler zevk işi değildir, sabittir, o yüzden bunun üzerinde konuşmak daha mantıklı geldi bana siz konusunu açtığınız için.
    MS un bu yaptığı son hamleler bence doğru ve güzel hamleler. Peşin fikirli olup, ortaya kötü işler çıkacağını düşünmek doğru değil. Bence bekleyip, sonucunu görmek gerekiyor.



    Yalnız birileri Forza serisinin grafiklerini aşırı övmüş ama iş öyle değil. Örneğin FM7 ile GTS karşılaştırması arada GTS lehine ne kadar fark olduğunu ortaya koyan bir DF incelemesi var, isteyen oradan baksın, işkembe-ı kübradan atmasın...



  • Yıldızlar karması giibi Maşallah.Çok iyi yapımlar gelecektir.Doğru yoldasın MC.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Takım Barcelona gibi olmuş
  • Bu sessizliğin altından bakalım neler çıkacak!?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 23 Ocak 2019; 20:48:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Bu sessizliğin altından bakalım neler çıkacak!?


    inşallah düzgün birşeyler cıkar ps4 sahibiyim xbox kanadında artık uçusa geçmeleri lazım tek forza ile olacak iş degil rekabet şart

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • isimler güzel ama ortaya çıkacak ürünü görmek lazım. Başında microsoft olunca pek bi umudum olmuyor. Yanılmayı o kadar isterim ki anlatamam. Dumur et beni Microsoft hadi bekliyorum :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Eğer geliştiricilere rahat ve iyi bir geliştirme süreci verirler ise çok başarılı yapımlar gelecektir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Persona_Non_Grata

    Microzorttan bi halt çıkmaz. İsterse başına Cory Barlog u getirsinler, cenabet bir firma Microzort. Yakında kepenkleri kapatır bu firmanın <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/zuhaha.gif" alt="" border="0" align="middle">


    Bu nasıl bir fanlıktır ya.İnsan rekabet ister ki sektör gelişsin ivme kazansın ama sen farklısın konsol yöneticileri bile TGA da çıkıp konuştular birlikte gerçi senin önüne Sony boş ekran koysa izlersin bu kafayla oyuncuyum diye gezme sağda solda.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rcp272

    quote:

    Orjinalden alıntı: Persona_Non_Grata

    Microzorttan bi halt çıkmaz. İsterse başına Cory Barlog u getirsinler, cenabet bir firma Microzort. Yakında kepenkleri kapatır bu firmanın <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/zuhaha.gif" alt="" border="0" align="middle">


    Bu nasıl bir fanlıktır ya.İnsan rekabet ister ki sektör gelişsin ivme kazansın ama sen farklısın konsol yöneticileri bile TGA da çıkıp konuştular birlikte gerçi senin önüne Sony boş ekran koysa izlersin bu kafayla oyuncuyum diye gezme sağda solda.
    çocuk gibi oyuncuyum diye gezmiyorum sagda solda merak etme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bütçe konusunda arkalarında microsoft olduğu için sıkıntıları yok. Burada önemli olan microsoft'un stüdyoya gereksiz yere karışmayıp kendi işini yapmasına izin vermesi. Eğer bu stüdyo, ninja theory ve obsidian'a gereken imkan, süre ve özgürlük verilirse gelecek nesil daha çekişmeli geçecektir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Microsoft yapim sürecine iyi yatirim yaparsa epic oyunlar gelebilir buda rekabeti arttirir bizde oyuna doyariz :)))

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • hadi hayırlısı.. güzel oyunlar çıkar inşallah.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Guzel oyunlar gelecektir ana yine microsoft pc yi birakmaz gelecek nesil cunku adamlarin kafasi Bu yonde calismiyor.Konsol onlar icin pc.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pek umudum yok grafik olarak belki çoşarlar ama psnin ex oyunların senaryosu oynalışı bakımından kaliteli olurmu umut yok gerci 3 yıl sonra 12 dolar olacak olan ülkede konsol mu konuşuruz :S
  • Microsoft karışmasa da bari adamlar hikaye temelli sağlam oyunlar yapabilse ps4 özel oyunları gibi. Microsoft habire ABD oyuncu kitlesine göre online-rekabete dayalı oyunlar yaptırtıyor. Veya saçma bir şekilde yönetiyor. Umarım ders almışlardır.
  • Microsoft yapıyorsa GOTY adayı olur buyuk ihtimal çünkü ekip çok sağlam.
  • Hadi abi kullanın artık şu one x'in gücünü. Ps4 tarafında hala daha iyi grafiklere sahip özel oyunlar var bence ve dahada yükselerek geliyorlar.. Ki gerçi oyunlar temel konsollara göre yapılıyor doğru, O konuda ps4 cephesi daha önde..Ara nesil konsollarada çözünürlük yükseltilmesi yapılarak iteleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Hadi abi kullanın artık şu one x'in gücünü. Ps4 tarafında hala daha iyi grafiklere sahip özel oyunlar var bence ve dahada yükselerek geliyorlar.. Ki gerçi oyunlar temel konsollara göre yapılıyor doğru, O konuda ps4 cephesi daha önde..Ara nesil konsollarada çözünürlük yükseltilmesi yapılarak iteleniyor.
    Grafik konusunda ps4 cephesi dahamı önde . Ps4 Pro'ya çıkan oyunlar genelde 2K çözünürlükte ve daha düşük detay seviyesine sahip. 2K'dan 4K'ya upscale ediliyor oyunların yarısından fazlası. Xbox One X'te ise büyük çoğunlukla 4K veya 4K'ya yakın 3200x1800 gibi çözünürlükte çıkıyor oyunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Malesef her şey çözünürlük değil. Detroitin mesela genel tasarım grafiğinin süper olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.