Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 için 48 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
5.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    The Witcher serisinin geliştiricisi CD Projekt RED, yeni birinci şahıs rol yapma oyunu Cyberpunk 2077 için 48 dakika uzunluğunda bir oynanış videosu yayınladı.
     
    Oyunun yönetmeni Adam Badowski tarafından paylaşılan mesaj:  
     

    Bugün yayınladığımız video oyunun geliştirme sürecinden kaydedildi. Cyberpunk 2077'nin şu anki sürümündeki birçok içerik ve mekaniğin büyük olasılıkla değiştirileceğinden dolayı, bu oynanışı sadece medyaya göstermeye karar vermiştik. Silahlı oynanış (hem görsel açıdan hem de RPG açısından), gizlilik, araç fizikleri veya oyunun kullanıcı arayüzü—her şey hala oyunun test aşamasında ve herhangi bir tasarımın kamuya açık olarak yayınlanmasından rahatsız olacağımızı düşünmüştük. Animasyon hataları, geliştirmeye devam ettiğimiz karakterlerin yüz ifadeleri, oyundaki konumların erken sürümleri—tüm bunlar görmek üzere olduğunuz şeyleri yayınlamak konusunda bizi tereddütte bıraktı.
     
    Ancak birçoğunuzun medyanın gördükleri şeyleri görmek istediğini de biliyoruz. Bu, muhtemelen oyunu çıkardığımızda ekranınızda göreceğiniz aynı oyun olmasa da, 48 dakikalık videoyu sizinle paylaşmaya karar verdik. Cyberpunk 2077 bugün böyle görünüyor. Ne düşündüğünüzü bize söyleyin. 

     
    Cyberpunk 2077 PlayStation 4, Xbox One ve PC için geliştiriliyor. Çıkış tarihi açıklanmadı.
     
    Oynanış videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.







  • hocam hiç de nefrete şaşırılacak bir durum yok oyunun giriş kısmında sony ve sonye bağlı herhangi dandik bir stüdyonun ismi veya rockstar yazıyor olsaydı sen görseydin buradaki övgüleri tabi gariban cdprojectred olunca iş adamlar üstüne basa basa daha ilk hali sadece sizinde görmenizi istedik demelerine karşın kötülüyorlar.
    Büyük hayal kırıklığı ... Deus Ex'in biraz daha büyüğü ...

    Tps kamera açısının olmayışı kesinlikle keşif ve o 3rd person bakış açısındaki gözlem yeteneğini tamamen yok etmiş.

    Görseller eh işte. Çok daha iyilerini şimdiden gördük. Chromatic Aberration'a abanmışlar.

    Oyun basını falan anlatırken kafayı sıyırmıştım, off 1080ti SLI de oynandı off şöyle off böyle.

    Gözler kulaklar bayram yapacak dedim ki günümüz için vasat üstü bir standarda sahip.

    Tabi ki senaryo ve oynanış merak konusu. (gerçekten bizim kontrollerimize geçtiğinde)

    Ama bir Witcher 4 yapmak varken bu oyun firmaya pek iyi gelmeyecek diye düşünüyorum. Oldukça niş bir tema, tpsden fpsye, orta çağ fantastik terimlerden futuristik cyberpunk bir evrene, yatay tasarımdan dikey tasarıma geçiş falan... CD PR gibi bir firmanın bile bu değişim altından kalkabileceğine inanmıyorum.
    Konudaki en doğru yorum olmuş.Bu oyun Sony exclusive olsaydı burası 10 sayfa boyunca övgü doluydu şimdi.Ben de hem PC hem PS4’ten oyun oynayan biri olarak söylüyorum,buradaki PS4’çü arkadaşların maalesef büyük kısmı konsola özel oyunlara resmen tapıp tüm platformlara çıkan oyunlara aşırı ön yargılı davranıp sürekli kusurlu yan bulmaya çalışıyorlar.



    Şimdi sayacağım oyunları ben de bekliyorum ve eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın ama: mesela ortalama bir oyun gibi görünen Days Gone’ı aşırı abarttılar,sonra başka oynanış videoları ortaya çıkınca ‘her oyun mükemmel olmak zorunda değil,ortalama oyunlara da ihtiyaç var’ denildi ki bunu diyen kesimin büyük çoğunluğu ortalama yada ortalama üstü yapımlar çıkaran Ubisoft,Bethesda gibi şirketleri ve oyunlarını deli gibi eleştiriyor.Red Dead Redemption 2 mükemmel görünüyor,mükemmel de olacaktır evet ama ilk oyunun iyi grafiklisi ayarında çıkan gameplay sonrası deli gibi övüldü,aynı kesim öncekinin benzerini çıkartan diğer firmaları ise yerin dibine sokuyor.Başka sitelerde ve sosyal hayatımda çok fazla PS4 hayranı gördüm ve tanıyorum ama buradaki gibilerini görmedim,anasını babasını bu kadar koruyamaz çoğu.Sanki Sony babasının firmasıymış gibi onun dışında tüm firmaları eleştirip Sony ne yaparsa savunan tipler rahatsız edici.Son fiyatlandırma konularında da baya ortaya çıkmışlardı yakın zamanda.



    Oyuna gelecek olursak,ben aşırı beğendim.Muazzam detaylar var resmen oynanışta ve atmosferde,büyük bir heyecanla çıkmasını bekliyorum.O kadar beğenmeyenleri,hype’ın karşılığını bulamayanları da anlıyorum ama sanki AC Odyssey,Fallout 76 kıvamında bir şeymiş gibi yerden yere vurmak,yapımı aşırı basitleştirmek saçma geliyor.Ben de mesela Skyrim’i çok sevmem ama değerinin her zaman farkındayımdır,hiçbir zaman da b.k atmam,sadece ben çok fazla sevemedim derim
    Adamlar acik dunya turunu bastan yazmaya yemin etmis.Bu oynanis serbestligi ve koca oyun dunyasina tonla kisisellestirilebilir ozelliklerl de eklenince defalarca bitirilecek yuzlerce saat rahat oynanacak bir oyun geliyor gibi duruyor.Adamlar hakkaten tek kisilik oyun nasil yapilir seviyesinin sinirlarini guzel zorluyorlar.Valla su oyunu gorup,CDRed in kalitesini bilip de heyecanlanmamak elde degil...
    Bence karakter yaratmak oyundaki karaktere bağlanmayı engelliyor.Biz Witcher'i sadece Witcher olduğu için değil içinde Geralt var diye de sevdik. Eğer karakter yaratmak isteniyorsa benden oyun ağır bir oyun değil eğlenceli olmalı Saints Row gibi mesela bu tarz oyunlarda beni çekmiyor açıkçası karakter yaratmak.
    Cyberpunk bekleyen kitle içindeki bu "TPS olmazsa, istemezük"çileri anlamakta çok ciddi sıkıntı çekiyorum. Bu 48 dakikalık videoyu hangi gözlerle izlediler anlayamadım. Oyunu kaliteli oyunlar kategorisine sokan onun FPS, TPS olup olmaması değil, mekanikleri, sunduğu içerik, oynanabilirlik, yenilikler gibi sizlerin de belki buraya bir kaç madde daha ekleyebileceği hususlardır. Oyun tarihi içinde her türden efsane oyun olması, bunun delilidir.

    Gelelim yayınlanan videoya, açıkçası beni heyecanlandırdı, tabii cyberpunk temaya olan zaafım etkilidir bunda ama sadece temadan dolayı değil, gördüklerimden dolayı heyecanlandım. Hoşuma giden şeyleri yazalım...

    - Witcher çok övüldü ama ama oyunu nedense en çok övenler sadece son oyunu oynayanlardı. Tüm seriyi oynamış biri olarak ben 2. oyunu daha başarılı bulurum mesela, her neyse... Şimdi Witcher hayranlarının (aslında The Witcher 3 diyelim biz buna) oynadığı oyun düzlemsel boyutta oynanan, katmanlar arası geçişi olmayan ve bu noktada aslında o kadar da stratejik bir yapısı olmayan bir oyundu. Elbette çok güzel yanları vardır ama Cyberpunk ile beraber oyun dünyasına 3. boyut giriyor. Artık yapacağınız tüm saldırıların stratejisini düşünürken, 3. boyutu da hesaba katmak zorundasınız. Adamlar videodan anladığımız kadarı ile şehri katmanlar halinde tasarlamış ve bu gerçekten oynanışa çok etki edecek.

    - Yıkılabilir çevre; oyundaki ilk baskın sahnesinde düşmanın duvarın arkasından ağır bir silahla saldırısını yaptığını, zayıflayan duvara oyundaki kahramanımızın da normal bir silahla ateş edip, düşmanına zarar verdiğini görüyoruz. 3. boyutlu stratejik planların içinde bir de bu şekildeki yıkılabilir çevresel etmenleri de ekleyince, bence oyun beklediğimizden daha derin bir oyun haline dönüşebilir. Burada yapılabileceklerin sınırını hayal bile etmek mümkün değil.

    - Videonun içinde 48 dakika gibi bir zaman içinde farklı sayıda çok silahın kullanıldığını, kullanım etkilerinin birbirinden farklı olduğunu gördük. Bu da gerçekten güzel bir özellik. Özellikle pompalı çok fena olmuş, düşmanı vurdukları sahnedeki efektlere tekrar bakmanızı öneririm.

    - Başka bir sahnede mermilerin açılı olarak atılabildiğini gördüm. Bu muhtemelen bir skill olarak değil de, mermi çeşidi olarak gelecek. Belki de bu mermiyi yapabilecek skill'e biz sahip olup, yapacağız, şimdilik kestiremiyorum ama bunun bir RPG öğesi olarak kullanılacağı kuşkusuz.

    - Diyalog sistemi cidden çok manyak olmuş, bir sorunun farklı her aşamasında 2-3, duruma göre 4 seçenek gördüm. Bu nasıl bir script yazmayı gerektirir, bir düşünün ve bu zenginlik oyundaki sorunları çözen insanların ne kadar da farklı yollardan benzer sorunları çözdüklerine şahit olacağız?

    - Çok sayıda açık dünya oyun gördüm ama bu videodaki gibi şehir içindeki insan yoğunluğunu hiç bir oyunda görmedim (AC Unity hariç, itiraf ediyorum) Evet şehir yatay olarak çok çok büyük olmayacak ama şehir katmanlar halinde tasarlandığında, aslında gezebileceğimiz yatay alan, bir çok açık dünya oyundan daha fazla olacaktır. Şehrin bu şekilde yoğun olması bence oyunun gerçekçiliğine büyük katkıda bulunuyor.

    İzlediğim kadarı ile en çok dikkatimi çeken özellikler bunlar. Muhakkak zaman içinde bu videodaki fark etmediğimiz diğer hususların da farkına varırız veya yapımcılar anlatırlar. Ben büyük ihtimalle bu oyun ile ilgili başka video izlemeyeceğim, sürprizini bozmadan oynamak daha isabetli olacaktır.. Oyun çok efsane geliyor...

    Bu arada grafiklerine laf eden arkadaşlara, oyunun temelde bu nesil konsolları esas alınarak geliştirildiğini unutmamalarını ve grafiklerin de gayet yerinde olduğunu belirteyim.
  • muhteşem gözüküyor
  • 48 dk nasıl geçti anlamadım:D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Reklama dokununca içeceği satan otomatı göstermesine bayıldım

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bunun için sistem yenilenir, ön sipariş yapılır ancak bir tek sabresilmez :(

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • yil olmus 2018 tps yapmiyosun oyunu fps yapiyosun bari karakterin eli ayagi vucudu gorunsun 0 immersive umarim tps modu cikar nexusta filanda oyle oynariz(tabi karakterin oyun ici modelini yaparlarsa bazi oyunlar oyun ici modeli yapmiyor fps diye)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Oooh. Hazır kotam da bitmiş bi açayım gönül rahatlığı ile izleyeyim 1440p de
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alsndnz

    yil olmus 2018 tps yapmiyosun oyunu fps yapiyosun bari karakterin eli ayagi vucudu gorunsun 0 immersive umarim tps modu cikar nexusta filanda oyle oynariz(tabi karakterin oyun ici modelini yaparlarsa bazi oyunlar oyun ici modeli yapmiyor fps diye)

    Aslında yaptıklarını söylediler. Karakterini başını eğip vücüduna bakmaya çalıştığını hatırlamıyorum. Dediklerine göre başımızı eğdimizde görebileceğiz.

    Kesinlikle muhteşem gözüküyor oyun. Silah kullanımı biraz Fallout'u hatırlattı bana, emin değilim ama...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alsndnz

    yil olmus 2018 tps yapmiyosun oyunu fps yapiyosun bari karakterin eli ayagi vucudu gorunsun 0 immersive umarim tps modu cikar nexusta filanda oyle oynariz(tabi karakterin oyun ici modelini yaparlarsa bazi oyunlar oyun ici modeli yapmiyor fps diye)


    Yıl olmus 2018 senin gibide insanlar da var işte ne yapacaksın. Hayat böyle birşey.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Efsane olmuş bekletmeden 2019 sonunda çıkarırlar inşallah ama ben 2020 bahar döneminde çıkar diyorum

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Deus Ex, Fear ve Fallout güzel bir gece geçirmiş ve çocukları cybrpunk olmuş gibi..
  • Witcher gibi birde 70-80 liraya gelsin alırıms ps4'e bakarım keyfime

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Cyberpunk'tan oynanış videosu gelmiş ve ben izlemedim.Oyun çıkana kadar izlemeyip totem mi yapsam acaba.Gta 6'da da böyle birşey düşünüyorum.Beklentiyi azaltıp hiçbir oynanış videosunu izlememek , screenshotlarına bakmamak hatta çıkan haberlerini okumamak .Değişik bir manyaklık tarzı.Hem deli gibi merak ediyorsun hem de imkanın varken bilgi sahibi olmuyorsun.Eğer sabredebilirsem Gta 6 içıktığı gün oyunla ilgili hiçbirşeye bakmadan direkt oyuna girmek istiyorum.Böyle birşey yapan var mı daha önce
  • Oyun sizce de biraz bulanık görünmüyor mu ?
  • Hype yapmayın boşuna yemezler. Şu haliyle Deus Ex’in gelişmişi gibi duruyor oynar geçeriz Witcher gibi efsane olamayacaktır.
  • Adamlar acik dunya turunu bastan yazmaya yemin etmis.Bu oynanis serbestligi ve koca oyun dunyasina tonla kisisellestirilebilir ozelliklerl de eklenince defalarca bitirilecek yuzlerce saat rahat oynanacak bir oyun geliyor gibi duruyor.Adamlar hakkaten tek kisilik oyun nasil yapilir seviyesinin sinirlarini guzel zorluyorlar.Valla su oyunu gorup,CDRed in kalitesini bilip de heyecanlanmamak elde degil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sahnede kendimi Matrix'te hissettim. Ah ulan, fakirliğin gözü kör olsun. O animasyonlar, o grafikler, o ışıklar... Aklım almıyor ya, nasıl yükleme ekranı olmayacak?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bana göre renk paleti ve kamera açısı hariç herşey güzel görünüyor. Şu oyuna tpp kamera açısını ekleyin ne olur. Karaterin animasyonlarını dışardan görmek çok daha keyifli olurdu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Lütfen şu eksi verme olayını geri getirin. Çok fazla gerizekalı var

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kumdaoyna

    Bana göre renk paleti ve kamera açısı hariç herşey güzel görünüyor. Şu oyuna tpp kamera açısını ekleyin ne olur. Karaterin animasyonlarını dışardan görmek çok daha keyifli olurdu.

    yok olmazdı

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.