Şimdi Ara

Remothered: Tormented Fathers PS4 ve Xbox One için 25 Temmuz'da Çıkacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
       Geliştirici Stormind Games, hayatta kalma korku oyunu Remothered: Tormented Fathers PlayStation 4 ve Xbox One versiyonunun 25 Temmuz'da çıkış yapacağını duyurdu.
     
       Remothered: Tormented Fathers Türkçe altyazı seçeneğiyle şu anda PC (Steam) üzerinde ulaşılabilir durumda.
     

    Remothered, aşırı gerçekçi oynanışıyla tam olarak film tadında geçen bir hayatta kalma-korku üçlemesidir.
     
    Hikâye, öngörülemeyen ters köşelerle dolu olmanın yanı sıra kişiye dokunmayı da ihmal etmiyor. Psikoloji ise oldukça büyük bir role sahip: kahramanlar ve düşmanlar alışılmışın dışında, iyiyle kötü arasındaki çizgi ise oldukça bulanık. Oyunun ilerleyişi, oyuncunun karakterin kimliğine bürüneceği bir filmin anlatımından farksız. Müzikler ise Nobuko Toda (Final Fantasy, Halo, Metal Gear Solid) ve Luca Balboni tarafından korkunç atmosferi vermek için yapıldı.
     
    35 yaşındaki Rosemary Reed, gizemli bir hastalığa yakalanan emekli noter Dr. Felton'ın evine gider. Yaşlı adama bakan hemşire Gloria tarafından karşılanır. Rosemary'nin gerçek kimliği ve niyeti ortaya çıktığında ise asıl gerilim başlar.

    Rosemary'nin soruşturması, onu, Dr. Felton'ın kızı Celeste'in ortadan kayboluşunun ardından korkunç bir katliamın yattığına inandırır. Gerçeği bir tek Dr. Felton ve eşi Arianna biliyordur. Buna, Celeste'in gerçek kimliği ve yalnız yaşayan, fanatik kızıl rahibe kültünün ilgisi de dahildir.









  • Korku oyunlarına bayılırım ve zevkle oynarım. Fakat bu oyunu oynadım bitirdim oyun tanıtımında yazılanlarla alakası yok. Oyunda hikaye ile ilerleme sadece ara sahnelerde oluyor, konuşmalar v.b. daha sonrasında bir yere gitmeniz gerekiyor oranın yolunu bulup küçük puzzle gibi şeyler çözüyorsunuz ve diğer ara sahneye ilerliyorsunuz. Oyun ara sahnelerle anlatılmış oynanış kısmı sadece manyak adam veya kadından kaçıp yolunu bulma üzerine olmuş. Oyun korkutuyor mu? Kişiden kişiye göre değişir ama bir güve muhabbeti var korku öğesi olarak kullanılmış ve bence olmamış. Hikaye olarak plot twistler var ama size hikayede bazı şeyler anlatılmadan yaratılmaya çalışılmış bu twistler, hikayesi güzel başlıyor. Başlangıçta "dramatic irony" öldürülmüş çünkü yazılırken bizim oynadığımız karakter oyunun en başında zaten tahmin ediyor bazı şeyleri dolayısıyla olağan dışı bir şeyle karşılaştığında şaşırmaktan ziyade korkup devam ediyor. Hikayedeki harika bir potansiyel ve gizem saçma sapan karakterlerin ara sahnelerde anlatılması ve bunun çokca tekrarlanması yüzünden harcanmış tekrarlanmasa gayet yerinde olurmuş. Temiz bir hikaye anlatımı yok ara sahnelerde bulduğumuz hatıra parçaları ve eşyalarla ilerleyen saçma bir anlatım var. Bir şey açığa çıkacakken birden o manyak adam veya kadın geliyor ve anlatım bölünüyor. Oyun boyunca bu kadar çabalayıp bir yerlere gelindikten sonra saçma sapan bitiyor. Kısacası oyunun ilk 30 dakikası gayet güzel ama gerisi bolca tekrardan ve kaçıp anahtar bulmaktan, ara sahneler tam bir şey anlatacakken şu manyakalar tarafından kesilmesinden ibaret.

    *SPOILER* : Oyundaki antagonist başka biri tarafından kontrol ediliyormuş ve aslında daha tehlikeli biriymiş bu gerçek antagonist. Bunu öğrendiğimizde çok da umrumuzda olmuyor çünkü kötüyü kötü yok ediyor zaten böylece plot twist de çöpe gidiyor. Gerçek antagonist hikayede sevebileceğimiz bir karakteri kontrol edip onu yok etseydi belki daha etkileyici olabilirmiş.

    *SPOILER OYUNUN SONU* : Oyun, tüm oyunun yarısından itibaren kaçtığımız kadını camdan atımamızla bitiyor. Kadın can çekişirken biz de yanına yatıyoruz, oynadığımız karakter ona acıyor, üzülüyorlar birlikte. Oyunun en kötü karakterinin yanına yatıp ağlıyoruz oyun sonunda bunun sebepleri var tabiki ama böyle bitecekse bizim oynadığımız karakterin ölmesiyle bitseymiş daha iyi bir son olurmuş. Oyunda anlatılan diğer bir karakterin o eve gitmesini anlatan ikinci bir oyuna malzeme de çıkarmış ama yapımcı bunu tercih etmiş tabi.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.