Şimdi Ara

Clash of Clans İran'da Yasaklandı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
       Finlandiya merkezli oyun şirketi Supercell tarafından türetilmiş olan strateji türündeki mobil oyun Clash of Clans İran'da yasaklandı. Belirtilen istatistiklere göre İran’da mobil oyun oynayan her 100 kişiden 64’ü Clash of Clans oynamaktaydı.
     
        İran’da bir hükümet komitesi psikologlardan gelen bir rapora dayanarak, vahşeti özendirdiği gerekçesiyle Clash of Clans’a sınırlama getirdi. Gençlerin oyuna hızla bağımlı olabildiğini açıklayan komite, aile hayatına zarar gelebileceği uyarısında bulundu.
     
       Komite tarafından oyuna bir yaş kısıtlaması getirilmesi bekleniyordu fakat İranlı kullanıcılar oyuna erişimin tamamen yasaklandığını iddia ediyorlar. Başsavcı vekili Abdolsamad Khoramabadi yaptığı açıklamada, komite üyelerinin oyunun yasaklanmasında yana oy kullandığını belirtti. 
     
       İran'da daha öncesinde Pokemon Go oyunu da yasaklanmıştı.
     








  • iran hayatnın hatasını 1979 da yaptı

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Zaten boş ve gereksiz bir oyundu. Zaman çalmaktan başka bir işe yaramıyor.
  • iyi olmuş bence tr de de yasaklanmalı

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Türkiye de bir gün böyle olacak diyecektim zaten öyle .
  • Halepte binlerce insanı sırf sünni diye öldürdüler. Vahşetten bahsedenlere bak hele

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • bizde de minecraft yasaklayacaklardı. bir de bakanlık islama hakaret eden oyunlar diye bir site açmıştı. hangimiz daha kötü bilemedim

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Cok dogru karar almislar bu oyununu turkiyedede yasaklasinlar

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Vahşeti özendirmek mi? Suriyedeki dikdatör nusayri rejimi desteklemek için katillerine cennet pasaportu çıkartan İran mı?
  • Ha iran ha turkiye, bizde.minecraft ı yasaklamadik mi? Kafa aynı kafa gericiler yonetiyor.
  • Kesinlikle doğru bir karar. Kimseye hiçbir şey vermeyen aksine değerli zamanını boşa harcatan bir oyun.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bütün Müslüman ülkelere Allah akıl fikir versin.Herşeyi yasaklayacağınıza bu ve benzeri batı ürünü her ne varsa alternatifini üret ve sen de para kazan,ülkene katkı sağla.
  • Arkadasin iran hakkindaki goruse katiliyorum suan canli orneginide harikalar ulkesi turkiyeye(!) bakarak anlayabilirsiniz.
  • Bu oyunun bi insana katıcağı vahset ne olabilirki. Nasıl bir psikolijiye sokabilir bir insanı. Bu kafayı anlamak mümkün değil.yaş sınırı getirilebilir. İyi ki atatürk gibi bir lidere sahibiz.
  • İyi olmuş diyenleri anlamak pek mümkün değil.

    İlk olarak Clash of Clans'ı geçin sapıkları, katilleri, psikopatları anlatan film ve dizilerin yasaklanmaması lazım. Yapan adam üzerine yaş sınırını koyuyor eğer sizin çocuğunuz, kardeşiniz izliyorsa bundan filmi, diziyi yapan adam sorumlu değil siz sorumlusunuz. Çocuğunuza sahip çıkmayıp sonra etkileniyor, yok katil oluyor diyorsanız tek suçlu sizsiniz. O yaş sınırlamalarını çocuklar görsünde izlemesin diye değil aileler görüp ona göre karar versin diye koyuyorlar. O zaman hiç kötü karakterleri anlatan film, dizi hiç bir şey olmasın ki ülkenin gündemi zaten aksiyon filmlerini solda sıfır bırakır.

    İkincisi çocuklar bağımlı oluyor, geri kalan şeyleri boşluyorsa yine sorumlu aileler başka biri değil. Şimdi bağımlı oluyorlar, dersleri bırakıyorlar hatta okula gitmiyor olabilirler fakat bunu yasak ile çözemezsiniz. Uygun vakit harcayınca hiç bir sorunun olmayacağı hatta kafa dağıtacağınız bir aktivitiyi yasaklamak doğru değil. Zaten buna bağımlı olan bu yasaklansa illa bağımlı olunacak başka bir şey bulur. Kaldı ki bu uygulamayı savunanlar o zaman ilerde televizyon izlemek zararlı diye televizyonlar yasaklansa, kitap okumak zararlı, bağımlı oluyorlar diye kitap yasaklansa ne diyecek. Kendi mantıklarına göre doğru hareket o zaman.

    Bu arada bende Clash of Clans'ı hiç sevmem.




  • Şu haberdeki İran kelimelerini sil Türkiye yaz, Clash of Clans kelimelerini sil herhangi bir oyun yaz (video oyunu olması bile gerekmiyor satranç bile yazabilirsin) kimse garipsemez. Minecraft'ı şiddet(!) içeriyor diye mahkemeye taşımız bir ülkeyiz sonuçta.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Ha iran ha turkiye, bizde.minecraft ı yasaklamadik mi? Kafa aynı kafa gericiler yonetiyor.


    Kardeş şu mevzuyu ısıtıp ısıtıp sürmekten bıkıp usanmadınız mı ? Meselenin aslı şu;
    Oyunlardan gram anlamayan salak bir gazeteci bakana '' sayın bakanım minecraft diye bir oyun varmış, millet bu oyunda karısını öldürüyormuş'' dedi. Bakan da herhangi bir bilgimiz yok araştırıp öğrenelim'' dedi. Yapılan araştırma sonucunda oyunda böyle bir şey olmadığı, gazetecinin popsundan uydurduğu ortaya çıktı ve oyunla ilgili yasal bir işlem uygulanmadı. Tamam mı güzel kardeşim papağan gibi bunu söyleyip durmayın iftira atmayın ayıptır şerefsizliktir bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E851F29FD -- 29 Aralık 2016; 22:23:58 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • İyi olmuş sinir bozucu oyundu. İksir bitti topla, bir inşaatı haftalarca bekle. Burada da yasaklanmalı.
  • Arap kafası işte bizde o yolda hızlı adımlarla ilerliyoruz adaletin olmadığı imanın para karşılığı satıldığı diktatörlük ile yönetildiği kafaların kesildiği cahil arap dünyası ama bu oyun daha vahşi demek ki normaldir diyelim bizde twitter'ı yasakladık ama bunu twitter ile duyurduk kafalar müthiş fazlada şey yapmayın charlie chaplin gibi dalga geçin gitsin.........

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pastadanadam

    Şu haberdeki İran kelimelerini sil Türkiye yaz, Clash of Clans kelimelerini sil herhangi bir oyun yaz (video oyunu olması bile gerekmiyor satranç bile yazabilirsin) kimse garipsemez. Minecraft'ı şiddet(!) içeriyor diye mahkemeye taşımız bir ülkeyiz sonuçta.


    Türkiye'nin Minecraft'ı yasaklama girişimini savunmuyorum. Lakin Minecraft'ta şiddet yok mu sanıyorsun? Oyun başlı başına hayvan şiddetini meşrulaştırıyor. Az gözünü açta bak gören kör olma!

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.