Şimdi Ara

Crytek, Türkiye'ye 500 Milyon Dolar Yatırım Yapmayı Planlıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
       Geçtiğimiz hafta yayınladıkları basın bülteni ile birden fazla geliştirici stüdyosunu kapatma kararı aldığını açıklayan Crytek, Türkiye'ye yatırım yapmayı planlıyor.
     
       Dün Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Giresunlu 3 Türk kardeş olarak bahsettiği Crytek kurucularının Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi.
     
       Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında şu sözlere yer verdi. 
     
    "Almanya’da yaşayan bir Giresunlu delikanlı var, o dünyadaki bu oyunların liste başı olanını o yapıyor, Türkiye’de gelip yatırım yapacak, öngördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim havsalam zor alıyor, anlamıyor, başka bir dünya anlatıyor. Ama düşünce, geleceğin böyle olacağını anlamak çok zor değil." 
     
       Crytek geçtiğimiz hafta geliştirici stüdyo olarak sadece Frankfurt ve Kiev'in aktif olacağını, diğer geliştirici stüdyolar Budapeşte, Sofya, Seul ve Şanghay'ın kapanacağını açıklamıştı. Ülkemizde bulunan İstanbul ofisi ise bir yayıncı stüdyo olması sebebiyle kapatılmadı.
     
       Bundan sonra açık kalan geliştirici stüdyolarında Crytek geliştirme üzerine yoğunlaşacak ve premium IP'ler üzerinde çalışmaya devam edecek. Ayrıca kendi motorları üzerindeki çalışmalarını da sürdürecek. 








  • işyerindeyim. şu açıklama ile ilgili bir yorum atardım ama hiç bir şey değişmeyeceği için susuyorum. bunların sağı solu belli olmuyor. gücü bizim gibilere yetiyor sadece. neyse... umarım bu yatırım crytek e ve tüm oyunculara iyi gelir. sağlam ip ler çıkarırlar,kendi dilimizde dublajlı bir şekilde oynarız. bana daha çok f2p oyunlara yönelecekmiş gibi geliyorlar ama hayırlısı...
  • Yıllardır doğru dürüst bir gelir elde edemeyip aylardır çalışanlarının maaşını ödeyemeyen bir firma nasıl 500 milyon dolar yatırım yapabilir diye sormamışlar mı? Gerçi Dünya'daki bu oyunların liste başı(!) olanını 38 yaşındaki delikanlı yapıyorsa 500 milyon dolar ne ki demişte olabilirler. Tanım; Komedi
  • Crytek Mrytek böyle şeylere çok fazla kafayı takmamak lazım sıyırırsınız boşverin,lazım olacak kadar gerisini boşver.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Keşke sayın başbakan crytek in 500 milyon doları olmadığını bilseydi.Adamlar 6 aydır maaş ödeyemiyor bunlar kalkmış türkiyeye 500 milyon dolar yatırım gelecek diyor. GTA 5 in yapım bütçesi 80 milyon dolar.500 milyon dolar ne hayırdır derler adama.Bence 500 diye bi laf geçince binalide onu milyon dolar olarak yorumlamış.

    Ayrıca diğer traji komik bir durum ise türkiyenin oyun şirketinden yatırım bekliyor olması.Ya kardeşim onlar sana değil sen onlara yatırım yapacan önünü açıcaksın türkiyede oyun stüdyoları kurulması için girişimlerde bulunacaksın sonra türkiyeye para gelicek yurtdışından.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • rcpyksl R kullanıcısına yanıt
    GtA 5in yapım bütçesi 80 milyon dolar diyince beni bi gülme tuttu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya’da yaşayan bir Giresunlu delikanlı var, o dünyadaki bu oyunların liste başı olanını o yapıyor, Türkiye’de gelip yatırım yapacak, öngördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim havsalam zor alıyor, anlamıyor, başka bir dünya anlatıyor. Ama düşünce, geleceğin böyle olacağını anlamak çok zor değil."

    Sen başbakan olmak,sen nasıl olmak?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ülkemiz adına gurur verici bir gelişme :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rcpyksl

    Keşke sayın başbakan crytek in 500 milyon doları olmadığını bilseydi.Adamlar 6 aydır maaş ödeyemiyor bunlar kalkmış türkiyeye 500 milyon dolar yatırım gelecek diyor. GTA 5 in yapım bütçesi 80 milyon dolar.500 milyon dolar ne hayırdır derler adama.Bence 500 diye bi laf geçince binalide onu milyon dolar olarak yorumlamış.

    Ayrıca diğer traji komik bir durum ise türkiyenin oyun şirketinden yatırım bekliyor olması.Ya kardeşim onlar sana değil sen onlara yatırım yapacan önünü açıcaksın türkiyede oyun stüdyoları kurulması için girişimlerde bulunacaksın sonra türkiyeye para gelicek yurtdışından.

    Tüm platformların toplam harcama bütçesi 268 milyon dolar olarak gunees rekorlar kitabında da yeralmış bulunmaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heralde bir iletişim kopukluğu oldu, bunlar dedi 500 milyon dolar verin yatırım yapalım biz anladık 500 milyon dolar getirecekler...
    crytek'te o kadar para olsa keske ama maaslari zor oduyor batmamak icin bir suru ofis kapattilar, 500 u birak 5 milyon dolar borclari varsa o bile iyi.
  • Önce devlet onlara yatırım yapacak, onlarda kazandıklarıyla 500 milyon dolarlık katmadeğer yaratacaklar, Maaş ödeyemeyen firmadan 500 milyonluk yatırım sözünden ben bunu anlıyorum. Hadi diyor ki, Para ver sana GTA 5 killer yapayım. Bunu köprü,tünel,yol yapmak gibi düşünün... Devletin bankalarından sağlanan kredilerle yapıp ardından işletip para kazanmak arada tek fark eğer Türkiye'de gerçekleşirse Döviz girdisi Türkiye'ye olacak.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • hahhahah başbakana bak

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Devletten yardim kredisi alip parayi yurtdisina kacirabilirler

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahcey

    Önce devlet onlara yatırım yapacak, onlarda kazandıklarıyla 500 milyon dolarlık katmadeğer yaratacaklar, Maaş ödeyemeyen firmadan 500 milyonluk yatırım sözünden ben bunu anlıyorum. Hadi diyor ki, Para ver sana GTA 5 killer yapayım. Bunu köprü,tünel,yol yapmak gibi düşünün... Devletin bankalarından sağlanan kredilerle yapıp ardından işletip para kazanmak arada tek fark eğer Türkiye'de gerçekleşirse Döviz girdisi Türkiye'ye olacak.

    Büyük ihtimalle anlatmaya çalıştığı şey bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crytek baktı biz batıyoruz AKP ye bir uğrayalım demişler Binary beyi de kandırıp 500 Milyon $'ı hükümet den istemişlerdir yoksa Cevat ın cebinde 5 kuruş para yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık nasıl tanıttılarsa kendilerini, Başbakan ds bunları bir şey sanmış. Hangi oyunları liste başıymış merak ettim? Bunlar büyük ihtimalle o parayı devletten alıp buna göre bir yatırım yapacaklar.



    Dileğimiz bu paranın batmamasi yönünde ama dile kolay o kadar para. Burada tatsız işler içine girerlerse oyun dünyasında çok kötü bir üne de sahip olabilirler.



    Koskoca CDPR gibi The Witcher serisinin yapımcısı bile o başarısına rağmen Polonya devletinden 7-8 milyon dolar destek ancak alırken Crytek gibi 2. sınıf bir stüdyonun böyle bir parayı alması haksızlık olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 26 Aralık 2016; 12:51:33 >
  • İnşallah kötü bir durum yoktur bunun altında.500 milyon dolar bizim gibi bir ülke için çok önemli para.
  • Crytek olduguna emin miyiz. Haberin iceriginde bir yanlislik olabilir
  • Yatırım yapmazlar onu elestirirsiniz,yaparlar onu elestirirsiniz.Eleştiri de sorun yok nefretiniz yuzunden takdir etmeyi unutmuşsunuz.Adam samimi bir şekilde (oyun sektorune)kafasının basmadigini söylemiş.Aksini soylese o zamanda aşağılayıcı ifadeler kullanicaktınız.Hoş olmuyor.Umarım bu proje (ki icerigi zamanla belli olur) hem ulkemiz,hem de crytek icin faydalı olur.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu işin içinde başka bir iş var gibi.. umarım millete geçirmezler gene
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.