Şimdi Ara

Polonya Hükümetinden CD Projekt RED'e $7 Milyon Destek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
       Polonya'daki NCBR (Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi), ülkesinde bulunan oyun geliştiricilerine destek sunmaya devam ediyor. NCBR'nin ayırdığı kaynakta The Witcher serisi ile tanıdığımız CD Projekt RED ise 30 milyon Polonya Zlotisi (PLN) yani kabaca 7 milyon Amerikan doları alıyor.
     
       NCBR'nin paylaştığı dokümanda ise CD Projekt RED'in verilen bu para ile şehir yaratımı, multiplayer, sinematik his ve animasyon üzerinde geliştirmeler yapacağı yazıyor. Muhtemelen de belirtilen bu maddeler firmanın gelecek oyunu Cyberpunk 2077 için ayrılmış durumda. 
     
       CD Projekt RED başkanı Adam Kicinski konu hakkında şu sözleri söyledi. 
     
    "Video oyunları geliştirmek hiper yenilikçi bir etkinliktir, aynı zamanda önemli finansal riskler taşır; sürekli AR&GE çalışmaları gerektirir ve süreç boyunca bolca deney ile prototip gerektirir. Oyun endüstrisinin işbirliğine yönelik çabaların bir ürünü olan GameINN programı önümüzdeki yıllarda Polonyalı geliştiricilere 191 milyon PLN değerinde 40'a yakın projeyi gerçekleştirme imkanı tanıyor. Ortaya çıkan yenilikçi çözümlerin Polonya video oyunlarının kalitesini daha da yükselteceğini ve globalde rekabet edebilirliğimizi artıracağından eminim. Nitekim, artık oyun sanayimiz modern Polonya ekonomisinin şampiyonu olma potansiyeline sahiptir."
     
       Haberin başında ve CD Projekt RED başkanının belirttiği gibi Polonyalı diğer birçok geliştirici de devletin kaynaklarından yararlanacak. O firmalardan bazıları ise şu şekilde:
     
    Techland (Call of Juarez, Dead Island, Dying Light)
    CI Games (Lords of the Fallen, Sniper: Ghost Warrior 3)
    The Farm 51 (Deadfall Adventures, Get Even)  
    Bloober Team (Layers of Fear) 








  • heyyt be Cyberpunk yeni farklı karakterde witcher bu destek adamların rahat çalışmasını rahatlatır
  • Witcher 3 de 200. Saatim ve hala bayıla bayıla oynuyorum hikaye grafikler oynanış herşey o kadar iyiki
    Bir dlc si günümüz oyunlarından daha uzun bir hikaye ve detay sunuyor herşeyi hak eden bir ekip elleri dert görmesin

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • adamların yatırımı nerelere bizim burasını konuşmaya değmez elin PL si bile bu durumda siz varın halimizi düşünün
  • Cyberpunk inşallah ellerinde patlamaz gelecekte geçen gezegen gezegen dolaşılan bir rpg fln olsa zaten efsane olur .
  • Bence çok çok fazlasını hak ediyor
  • Cyberpunk'da olacak Witcher göndermelerini merak ediyorum ben. Yani sanırım olur. Yapmadan geçmezler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    adamların yatırımı nerelere bizim burasını konuşmaya değmez elin PL si bile bu durumda siz varın halimizi düşünün

    Bos bir BSC Misafiri daha, bilmeden atma olayına güzel örnek olmuşsun.

    Devletimiz sadece bir stüdyoya değil, şartları sağlayan her geliştiriciye 600 bin dolara kadar destek veriyor.

    http://www.webtekno.com/sektorel/devletten-oyun-gelistiricilerine-600-bin-dolara-kadar-destek-h7998.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Polonya ülke olarak zaten Cd Projekt Red ve Witcher serisinden gurur duyuyor ve bunu gösteriyorda. Witcher 3 veya 2 tam hatırlamıyorum çıktığı zaman Polonya Başbakanı firmayı ziyaret etmişti, Obamaya hediye olarak Witcher 2 vermişlerdi.

    CD Projekt Red aslında diğer firmalar yanında daha küçük bir firma yani hepimizin bildiği, duyduğu firmalar kadar güçlü değil ekonomik olarak fakat ülkesinden aldıkları destekler ve dışarıya çok bağımlı olmadıkları için Witcher 3 gibi son zamanlarda çıkmış hem teknik olarak hem içerik olarak en iyi oyunlardan birini yaptılar. Ülke olarak bu şekilde desteklenmesinin en büyük katkısı da Polonyalı başarılı bir grafiker, yazılımcı, senarist artık neyse bu sektörde çalışmak istiyorsa Amerika veya başka ülkelere gitmek zorunda değil kendi ülkesinde, kendi ülkesinin şirketinde çalışabilir ve geçimini sağlayabilir.

    Adamlar yani 'oyun yaa ne olacak yaa' gibi diye düşünmeyip bu alanda da kendi vatandaşlarına yatırım yapıyor, umudu başka ülkelerde aramalarına gerek olmadığını gösteriyor. Araştırdığım kadarıyla da bizim ülkemizde oyun geliştiricilerine büyük destekler sunuyor, en azından söylenenler o yönde fakat tam emin değilim.




  • Bizim ülkemizde de destek veriliyor sözde ama ne kadar gerçek bilemeyiz herhangi bir oyun firması çıkıpta bize şu kadar destek verildi demedi sadece haber kaynaklı gördük söyledikleri gibi destek verilse zaten güzel oyunlar görürüz ama dediğim gibi tam bilinmiyor şuanda gerçekten veriliyor yada firmalar boş plan proje sunup işi tamamlamıyorda olabilirler.Sektör olarak ülkemizde maalesef pek önemsenen bir sektör değil.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ayrıca hatırlarsanız bir arkadaş vardı tek başına uzay temalı bir oyun geliştirmişti ( oyunun ismini hatırlamıyorum şuanda ) greenligh desteği falan almıştı steam de uygun fiyata satılıyordu hatta.onun bir açıklaması vardı canlı yayında destek istemediğim yalvarmadığım yer mevki kalmadı demişti.TUBİTAK Gençlik Bakanlığı... gibi birçok yere başvuru yaptığını dile getirmişti hatta kimse yardımcı olmamış yabancı bir firmayla iletişime geçmeyi başarmış ve yurtdışından yayıncı desteği alabilmişti.Bu durumuda göz ardı etmemek gerek umarım oyun sektörü ve sinema sektörü ülkemizde güzel yerlere gelir tek temennimiz bu.Çünkü acı bir gerçek var ki 2 si bir de Mesut beyinde dediği gibi Amerika ve birçok ülke 2019 2020 yılları hedefi dış dünyada koloni kurmak Türkiyenin ise hedefi benzinli araba üretebilmek.Üzülsekte acı ama gerçek.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Valla Polonya'dan çıkan oyunlara bakıyorum sadece Witcher 3 değil bir Dying Light'ta bence türünün en iyi örneğiydi.Hatta kendi içinde sorunları olsa da Lords of The Fallen bile kalbur üstü bir oyundu.Adamlar emeklerinin hakkını veriyor bence.Witcher 3 ki zaten benim için son yıllarda çıkmış en güzel oyundu.Her seçime göre değişen dinamik hikayesi,dopdolu açık dünyası,her platformda harika görünen grafikleriyle komple bir bütünlükle çıkabilmiş en baba A+ oyundu.CD project ne yapsa gözü kapalı alırım.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurlarÖnünde -- 20 Aralık 2016; 12:45:54 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Angel of the Lord

    Cyberpunk'da olacak Witcher göndermelerini merak ediyorum ben. Yani sanırım olur. Yapmadan geçmezler..


    Ciri'yi görürsek şaşırmam Cypherpunk'da sonuçta evren ve zamanlar arası yolculuk yapabiliyor.
  • Keşke skyrim ve witcher 3 karışımı bir oyun yapsalar. Yani hem karakter yaratma olacak,hem crafting,hem skill puanları v.s. Şöyle güzel bir oyun yapsalar muhteşem olur.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bizde de makarna bulgur dağıtıyorlar. O da zaten bol.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gokhanvai

    Keşke skyrim ve witcher 3 karışımı bir oyun yapsalar. Yani hem karakter yaratma olacak,hem crafting,hem skill puanları v.s. Şöyle güzel bir oyun yapsalar muhteşem olur.


    Skyrim ne kadar oynadınız bilmiyorum ama skill puanı ve crafting olayı zaten Skyrim'de de var. Skyrim'de özellikle Kill Move'ların az olmasından şikayetçiydim ki onu da modla düzelttim.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KortX

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: gokhanvai

    Keşke skyrim ve witcher 3 karışımı bir oyun yapsalar. Yani hem karakter yaratma olacak,hem crafting,hem skill puanları v.s. Şöyle güzel bir oyun yapsalar muhteşem olur.</blockquote>

    Skyrim ne kadar oynadınız bilmiyorum ama skill puanı ve crafting olayı zaten Skyrim'de de var. Skyrim'de özellikle Kill Move'ların az olmasından şikayetçiydim ki onu da modla düzelttim.


    Biliyorum da hani yeni oyunda daha da güzeli olsun demek istedim :D Yoksa Skyrim'in her karışını ezbere bilecek kadar oynadım. :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Witcher 4 confirmed

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonya iyi bir hamle yapmış. CD Projekt Red zaten ülkenin gurur kaynaklarından biri olmuş durumda. Bu maddi desteğin dönüşü yine Polonya'ya olacak.



    Serinin her oyunu zaten muazzamdı ama The Witcher 3 ile öyle birşey yaptılar ki oyun dünyasında uzun süre bu oyun alt edilemez. Ana karakteri, diyalogları, oyunun geçtiği mekanlar kısacası herşeyiyle oyun dünyasında başka bir noktada The Witcher serisi özelliklede üçüncü oyun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.