Şimdi Ara

Twitch'e Bağış Sistemi Geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •      Twitch için Microtransaction olarak sayabileceğimiz yeni bir bağış sistemi geliyor. Gerçek para karşılığında satın alacağınız Bit'ler ile Cheer adı verilen animasyonlu chat simgeleri satın alarak istediğiniz yayıncıya gönderebileceksiniz. Bunların fiyatlandırması şu şekilde:
        100 Bit 1.4$
        500 Bit 7$
        1500 Bit 20$
        5000 Bit 64.4$
        10000 Bit 126$
        25000 Bit  308$
     
     
     
         Peki bu Twitch puanlarını yani Bit'leri ne yapacaksınız? Yukarıda gördüğünüz animasyonlu simgelere puan harcayarak sevdiğiniz yayıncılara VE TWITCH'E katkıda bulunacaksınız. Gönderilen chat kutusunda nasıl gözükeceğini aşağıda görebilirsiniz.
     
     
     
         Peki normalde Paypal veya diğer ödeme sistemleri ile bağış alan yayıncılar bu sistemin kullanılması ile ne kaybedecek? Elbette Twitch'in bundan keseceği komisyonlar olacaktır. Şu an resmi bir açıklama bulunmuyor ama sızan bilgilere göre %29 ile %19 arası değişen kesintiler (Bağış miktarına göre değişiyor, 100 Bit için %29, 25000 Bit için %19) Twitch'e gidiyor olacak. Yani örnek olarak 308$ bağış için yayıncı sadece 250$ almış olacak. Bu Paypal'de %2.9 komisyon + 0.3$ işlem ücreti ile çok çok daha düşük.
     
         Bakalım bu durum Twitch için nasıl gidecek.
     








  • İnsanlar yayıncılara bu kadar bağış yapmaya meraklıyken peynir ekmek gibi gider.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Nerede para orada çöplük. Bir ara Younow'ı kimse bilmezken bar muhabbeti gelmişti, Sonra etraf gerizekalı türk youtuberlardan geçilmiyordu. Şimdi Twitch'de bozulacak. Bu kadar para vermeye meraklılarsa insanlar gitsinler, sokakta yaşayan aç susus evsiz barksız insanlara yardım etsin. Oyun oynuyoruz, para vermiyoruz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • yayın izlıyordum adam 200tl attı diyo çok teşekürler al sana bi togi su çok teşekürler eyvallah.. 200 tl ile git bi gariban doyur desen burun kıvırırlar

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Başlığı düzeltin yavrum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tfn123

    Nerede para orada çöplük. Bir ara Younow'ı kimse bilmezken bar muhabbeti gelmişti, Sonra etraf gerizekalı türk youtuberlardan geçilmiyordu. Şimdi Twitch'de bozulacak. Bu kadar para vermeye meraklılarsa insanlar gitsinler, sokakta yaşayan aç susus evsiz barksız insanlara yardım etsin. Oyun oynuyoruz, para vermiyoruz.


    twitch çok daha tanınmış younow dan

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Valla kusura bakmayın, oyun oynuyor diye birini saatlerce izlemek düpedüz gerizekalılık iken, buna ne denir bilmiyorum...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Affedersiniz ama böyle yayıncılara bağış yapanlarda gram beyin yok bence. :D Adam oynuyor, sen para veriyorsun. :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • herkes kendi maddi durumuna göre bağış yapıyor bir adam 1 yıl para biriktirip bütün parasını streamerlara yatırmıyordur heralde ben burda biraz da kıskançlık seziyorum kendileri bu durumu yalanlayabilir ama bu durum gayet normal ''oyun oynayarak para kazanma'' düşüncesini yediremiyor olabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 28 Haziran 2016; 16:12:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faltuner

    herkes kendi maddi durumuna göre bağış yapıyor bir adam 1 yıl para biriktirip bütün parasını streamerlara yatırmıyordur heralde ben burda biraz da kıskançlık seziyorum kendileri bu durumu yalanlayabilir ama bu durum gayet normal ''oyun oynayarak para kazanma'' düşüncesini yediremiyor olabilirsiniz

    Sorun onların para kazanmasında değil. Para zaten kazanıyorlar reklamdan youtube'dan twitch'ten falan. Çoluk çocuk bu yayıncılara bağış yapıyor bunu akıllı adam yapmaz bence.
  • Akbell kullanıcısına yanıt
    o çoluk çocuğun annesini babasını ilgilendirir ama yetişkin birinin hem bu kişilere bağış yapıp hemde ihtiyacı olanlara yapıp yapmamasını bilemeyiz o yüzden yorum yapmakta doğru olmaz bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akbell

    Affedersiniz ama böyle yayıncılara bağış yapanlarda gram beyin yok bence. :D Adam oynuyor, sen para veriyorsun. :D

    Agzina saglik valla beyin bedava adam oynasin sen para ver ilginc br durum

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Twitch yayıncılarına bağışta bulunma konusunda şu hususu bir dikkate alın derim. Bugün afrikaya kadar suya ekmeğe muhtaç insanlara yardım ulaştıran kurumlarımız varken 1 lira dahi bu yayınlara para bağışlayan 2 kere düşünsün
  • Biz teknoloji geliştikçe insanlar daha da akıllanır,daha da bilinçlenir diye umarken bunlar gittikçe aptallaşıyor.
  • Gerçekten çok ilginç, tamam bir oyunun tam çözümünü izleyebilirsin bende bakıyorum zaten takıldığım bir yer olursa yada ben burayı böyle geçtim millet ne yapmış bakalım bir diyorum. Ama bir insan neden biri oyun oynuyor diye ona para verirki bunu aklım almıyor.
  • Ada'm oyun oynuyor diye para mı vericek bide millet ahaha salaklığa bak

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ne boş konuşuyorsunuz ya.
  • Oyun oynanarak ciddi paralar kazanılmasına daima karşıyım. Ortada çok büyük bir emek yok ki. Şans ve ilgili çekme meselesi, başka bir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 28 Haziran 2016; 19:21:57 >
  • Şimdi Okan Bayülgen 3-4 saat adam muhabbet eder,şakalar ve bir kaç komik video yorumu yapar bu adam para kazanır.Conan yabancı bir Talkshow'cudur aynı şekilde 1-2 saat muhabbet,kakara kikiri allah allah lan bu adam da para kazanıyor bak sen şu işe.Ellen yine bir Talkshow'cu ,ünlülerle muhabbet,birkaç dans ve komik şaka, bu hım.Sanırım dünyanın sayılı zenginiydi bu programı sunan.Neyse lan hayret 1-2 saat oturup konuşarak nasıl dünyanın sayılı zengini olabilecek kadar para kazanır saygıdeğer Ellen.
    Gelelim bizim oyun oynayıp para kazanan...Dur...Lan bu adamlar para kazanmıyorki bağış abone ancak gelirine katkı sofrasına meze.Bu adamlara gel lan burda yayın yap sana para verelim diyen yok.Bu adamlar koşturur sponsordur abonedir bağış peşinde(koşturmak:çaba harcamak anlamında)
    Lan bunlar oyun oynuyor bide paramı vericem ben diyen arkadaşlar.Anladğım kadarıyla oksijeni bol ortamda yaşıyorsunuz.Biraz daha düşünerek yazalım.Bu yayıncılar yeni gelişen eğlence sisteminin(Twitch) parçaları ve bu geçim kapısını denemek görmek derdinler.Sen bağış atmazsın atanıda garipsersin anlarım fakat bunu yazıp diğer beyinleri bulandırmanın bir anlamı yok.Yazım kimseyi küçümsemek,dışlamak amacında değildir.Hata ettiğini düşündüğüm arkadaşlara karşı nefret veya kötü his beslemez.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bkaakco

    Oyun oynanarak ciddi paralar kazanılmasına daima karşıyım. Ortada çok büyük bir emek yok ki. Şans ve ilgili çekme meselesi, başka bir şey değil.


    Denemesi bedava. Ciddi paralar kazanmaya karşı olmak nasıl bir şeydir? Zengin bir ailede doğarak para sahibi olmaya da karşı mısın? Herkes para kazanmanın bir yolunu ararken bulanları küçümsemek mantıklı değil.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.