Şimdi Ara

AMD Dizüstü Bilgisayarlar için Harici Ekran Kartı Teknolojisi XConnect'i Duyurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
       AMD dizüstü bilgisayarlarımıza harici ekran kartı takmamıza yarayan yeni teknolojisi XConnect'i duyurdu. Bu sayede dizüstü bilgisayarlarımıza harici ekran kartı takabilecek ve rahat bir şekilde üst düzey oyunları oynayabileceğiz.
     
        Intel ile birlikte geliştirilen Thunderbolt 3 teknolojisi ile uyumlu dizüstü bilgisayarlara USB-C bağlantısı sayesinde harici ekran kartından 40Gbps bant genişliği sunulacak. Şu an XConnect'in R9 Fury ve Nano, bütün R9 300 serisi kartlar ve R9 290X, 290 ile 285 model kartların destek sunduğu açıklandı.
     
        Razer da bu bilgisayarla birlikte "The Razer Blade Stealth" adlı ultra ince dizüstü bilgisayarını duyurdu. 1000 dolardan başlayan fiyatlarla satılan bu bilgisayarda 2.5GHZ Intel Core i7-6500U işlemci, Intel HD Graphics 520 ekran kartı (harici kullanacağınız düşünülerek düşük tutulmuş) 512 GB SSD, 8GB Ram bulunuyor. Ayrıca 4K dokunmatik ekran da emrinizde. Bu bilgisayar AMD'nin yeni teknolojisi için üretilmiş ilk ürün olma özelliğini de taşıyor.
     
        Harici ekran kartı teknolojisi yüksek performans isteyen oyuncuların çok ilgisini çekecek gibi görünüyor. Özellikle oyunları sadece dizüstü bilgisayarında oynamak isteyen oyuncular bu sistemi rahatlıkla yanlarında taşıyabilirler.
     








  • Bence sacma bisi direk masaustu daha mantikli

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Mobil gpuları çöp olduğu için çıkarmaları doğru karar. Masaüstünde iyi de laptopta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 11 Mart 2016; 21:39:22 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Xbox One'ın kasayı açmadan donanım güncellemesi haberinde kafalar karışmıştı. Bu haber o kafa karışıklığını giderir dolaylı yoldan. Ama Xbox One'da usb type-c yok, zaten onu kontrol edecek bir yongada yok konsolda. Thunderbolt teknolojisi de yok, muhtemelen ilk etapta illa ki yeni bir Xbox çıkarmak gerekecek. Xbox One Slim yapıp bu özellikleri yongaya ekleyip, upgrade edilebilir bir Xbox One gelirse bence şahane olur. Çünkü tamamen opsiyonel olur, isteyen harici bir donanım alıp takmaz. Şu anki XO standartlarında oyun oynamaya devam eder, isteyende alır takar. (Tabi düşündüğüm gibi olursa sistem)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 11 Mart 2016; 22:04:56 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Cep telefonlarını pc ile senkronize ederlerse daha mantıklı olur mesela telefonun işlemcisi işletim sistemini çalıştırsın bu sayede konsol gibi kullanabilelim laptopları performans düşmeden işlemciden kısıp ekran kartını güçlendirsinler laptoplarında bence daha mantıklı ve yapılabilir bir şey zaten gerek duyduğu ram ve işlemci olarak daha bile fazlasına sahip telefonlar...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Oyun oynamak isteyenler için ilk tercih her zaman masaüstü sistemler olmalıdır bence. Bence, dizüstü arada bir oyun atarım işlerime bakarım diyorsanız oldukça uygundur. Böyle seçenekler sunulması, tercihlerimizin artması biz kullanıcıların her zaman yararınadır. Rekabet olmayan yerlerde müşteri memnuniyeti olmaz, teknolojik gelişimler çok yavaştır, yeni ürünler ortaya çıkmaz. Bunları unutmayın arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 11 Mart 2016; 22:13:52 >
  • helal olsun sürekli bi yenilik bir yeniden doğuş nvidia kullanıcı olarak takdir ediyorum amd yi

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • güzel haber. sadece dizüstü veya sadece ekran kartı değiştirmek yeterli olacak
  • Harici GPU gücü nerden alacak? Notebook onu besleyemez, belki adaptörlü harici HDD'ler gibi olur. Bide acaba gidip istediğimiz bir gpu'yu alıpta temsili resimdeki gibi kutulara mı yerleştiricez?
    Bilen bilir bu tip harici hdd çözümleri de var.
    Yoksa o bir paket halinde öyle mi gelecek?
    Paket halinde gelirse fiyatları uçuk olacaktır.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • beklenen teknoloji sonunda geliyor

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ms'ten sonra konsollara bir darbede amd'den gelmiş gibi duruyor

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Aslinda banada mantikli gelmeye basladi nedense . fakat ekran kartli leptop ne kadar ucuza buluruz USB-c veya thunderbolt'lu . Tek sorun burada Cpu tarafinda cikiyor biraz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Harici ekran kartı olayı benim sürekli düşündüğüm ve sıcak baktığım bir olaydı. Bunun somut adımlarını attığı için AMD'yi kutlarım. Sürücü problemleri yüzünden hiç ekran kartlarını kullanmamış olsam da bu teknolojinin makul fiyatlarda olması ve yüksek verimlilikle yüksek performans sağlamasıyla AMD'ye yaklaşmayı ciddi ciddi düşünebilirim.
    Evet oyun bilgisayarı için masaüstü bilgisayarlar dizüstü modelleri eziyor. Artıları saymakla bitmez fakat, yaklaşık 7-8 yıldır dizüstü kullanıyorum. Özellikle yaz aylarında çok seyahat ettiğimden uzun zamandır kasa toplamadım. Hala 10 yıllık kasa duruyor memlekette. Oyun performansı konusunda aynı paraya daha iyi bir sistem toplanabilir ama taşınılabilirlik benim için daha bir ön planda. Zaten çok ağır sistem isteyen oyunlara bulaşan birisi de değilim. Genelde strateji ve simülasyon ağırlıklı oyunlar tercih ettiğimden dizüstü yeterli oluyor. Fakat arada bir de insan Witcher 3 oynamak istemiyor değil. Bakalım bu teknoloji ileride nasıl bir hale gelecek. Bir kulağım sizlerden gelecek haberlerde AMD

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • çok iyi bence , laptoplarıda kasa pc gibi kullanabiliriz , ucuz olması lazım ama çok aşırı pahalı olursa anlamı kalmaz ..
  • Amd bu ürünü makul fiyata satsın anında alırım.Şu nvidiaya artık bir ders verme zamanı gelmişti hep optimizasyon özürlü oyun çıkışına sebep olduğu için

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Güzel gelişme helal olsun.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • satılan bu bilgisayarda 2.5GHZ Intel Core i7-6500U işlemci, Intel HD Graphics 520 ekran kartı (harici kullanacağınız düşünülerek düşük tutulmuş) 512 GB SSD, 8GB Ram bulunuyor. Ayrıca 4K dokunmatik ekran da emrinizde. Bu bilgisayar AMD'nin yeni teknolojisi için üretilmiş ilk ürün olma özelliğini de taşıyor.

    comple intel sistem ve amd teknolojisi ironi denen tanim bu olsa gerek :)
  • Bence güzel bir hareket ama, usb veya thunderbolt üzerinden bu iş zor bence; Bunu, böyle yapacaklarına şu şekilde yapmaları çok daha mantıklıdır. Bu önerimi standart ssd'lerin sata'dan değil de pci-e üzerinden bağlanmaları için de önderiyorum. Eskiden pcmci bağlantısı olurdu. Onun yerine aynı hdmi da olduğu gibi küçük bir pci-e soketi yapılabilir ve bu soket üzerinden bağlanabilir. Bunun en büyük avantajı dizüstülerin daha hafif, daha ucuz ve daha serin olmasını sağlayacak olmasıdır (makul fiyatlarla satılmak koşulu ile). Bu ürünün 500$'dan fazla olmaması gerekli, SLI için fazlası normal bence ama tekli için 500$ bile pahalı bence. Aynı yöntemi standart ssd'ler için de bekliyorum. SSD üzerinde basit bir pci-e portu ve bir kablo aracılığı ile 2000/1200 olmasa bile 800-900/700-800 okuma/yazma hızlarına ulaşılabilir. Belki daha yüksek hızlara bile ulaşılabilir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Nvidia'nın düşük voltaj gerektiren gpuları zaten kırpılmadan direk laptoplara konulabiliyor (bkz gtx980'li laptoplar)

    Amd ise voltajlar tavan yaptığı için mecburen bu yolu seçmiş.

    Razerda amd ayağına ekran kartsız laptopu 1000 dolara kitlemeye çalışmış oh ne dünya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi konsollar içinde böyle bir şey yaparlarsa vay halimize

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.