Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
13.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi 

     

    Ülkemizde bir süredir ithal elektronik ürünlere getirilecek ek vergi tartışılıyor. En son ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi geçtiğimiz ayın başında ek vergilerin bir kaç ay içerisinde geleceğine ilişkin açıklamalar yapmıştı. Ancak bu kez Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD)'dan ilginç bir talep geldi.

     

    MOBİSAD yönetim kurulu başkanı ve Eko Grup Genel Müdürü Sinan Ekşi elektrik-elektronik ürünlerin ithalatına yönelik korunma önlemi nedeniyle yurda kaçak sokulan ve vergi ödemeden satışa sunulan telefon sayısının artacağını belirtti. Buna önlem olarak ise MOBİSAD'tan yurt dışı kayıt harcının (IMEI kaydı) 131.5 liradan 600 liraya çıkarılması talebi geldi.

     

    Sinan Ekşi yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısının 750 binden 1 milyona, kaçak yollarla ülkeye sokulan cep telefonu sayısının ise 800 binden 1.1 milyona yükselmesini beklediklerini dile getirdi. Özellikle kaçak ürünlerin çoğalacağına dikkat çeken yönetici "Vergi ödenmeden satışa sunulan telefon sayısı artacak. Bu durum kayıtlı çalışan sektörümüzü olumsuz yönde etkileyecek. Düşen satışlar sektörde gelirleri düşürecek" dedi. 

     

    Bunun yanında Sinan Ekşi, söz konusu ek vergi uygulamasının ise perakende satış fiyatını %15 arttıracağını ancak satışlarda %20'lik biz azalma beklendiğini belirtti. Açıklamaya göre bu yıl 14 milyon 100 bin yeni cep telefonu satılacak. Bin lira üzerinde fiyata sahip cihazların ise satışların yarısından fazlasını oluşturması bekleniyor.


     

    Eğer MOBİSAD'ın talebi olumlu karşılanırsa ek vergilerin ardından yurt dışından akıllı telefon satın alıp ülkemizde kullanmanın maliyeti de önemli ölçüde yükselecek.

     

    Donanım Haber olarak Türk basınında bu sabah yer alan haberin doğruluğuna ilişkin MOBİSAD ile iletişime geçmiş bulunuyoruz. Açıklamanın onaylanmasının ardından son durumu bu haberi güncelleyerek sizlerle paylaşacağız.

     

    Ek vergiler ile ilgili Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

     

    Erdi Özüağ ve Mesut Çevik'in cep telefonlarını bekleyen yeni vergiler ile ilgili yorumuna aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

     







  • Bu haber dogru ise Mtk ulkemizde en populer islemci durumuna gelecektir.

    Ayrica : Yasaklar,kısıtlamalar o seyi daha cezbedici hale getirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 3 Ağustos 2015; 12:12:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • söylenecek söz yok, yuh arkadaş 600 tl nedir. utanmasalar kırbaç cezası da isteyecekler de mevzuat uygun değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 3 Ağustos 2015; 14:19:43 >
  • Sıkıntı yok

    Forever illegal, forever Mediatek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 TL'ye çıkartsınlar onlarda rahat etsin bizde rahat edelim. Nasıl olsa itiraz edemiyoruz atın kazığı atın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 3 Ağustos 2015; 12:17:37 >
  • bu hükümetin işi gücü yok telefona taktılar ülkede o kadar ilgilenilcek sorun var her gün yeni bir şehit veriliyor adamlar hala telefonlara zam yapma peşinde

    bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum
  • "Kayıtlı çalışan sektörümüz" olumsuz etkileencekmiş...

    Hangi kayıtlı çalışan sektör allasen. Çinden etiket bastırılıp getirtilen operatör telefonları mı? biraz ucuza burada montaj yapan Vestel ve GM mi?

    Koreli Samsung, Amerikalı Apple gidip Çin'de ürettiriyor. tamam... Hepi topu 1500 TL olan telefon ithalatçısı, perakendedicisi, vergisi, kazığı derken 4000 TL'den satılıyor. 50$ etmeyen ZTE telefonları 900 TL'den başlıyor. kim üretim yapıyor da hangi sektörü koruyorsun? zaten fahiş kar elde eden aradaki onlarca aracı zarara girmesin. dert bu.

    not: bizdeki iPhone fiyatına 4 tane 98 model Volvo S40 alırım len Almanya'da.

  • 3000 olsun gene alicam

  • vergi az bile daha da arttırsınlar adamda 13y var 13z almak için böbreğini satacak duruma gelmiş aptallaştı iyice millet sonrada devlet neden böyle diye yakınırız millet neki devlet ne olsun size bu devlet bile fazla

  • Araclara 2 yilda 10 kat sigorta zammi yaptiniz yetmedi bide bunada yapin bi 10 katta sizde rahat edin bizde. 600 lira olmasina sasirdim. Herhalde 2 yila 1000 liraya çıkar. Turkiye sinirlari içinde telefon kullanmak artik lüks olacak galiba.

  • Hahaha zaten 600 liralik telefona sahibiz.

  • İş Adamları derneğine bak hele.. kapitalistlerin derneği desek de olur.. Amaçları kaçak göçek değil kendi kasalarına girecek para. Bu şekilde kendi kasalarına para girmeyecek ya onun için ne yapacaklarını şaşırdılar. Sırf kendi hırsları uğruna milyonları ilgilendiren saçma sapar uygulamaları hükümete dayatmaya çalışıyorlar. Tek dertleri daha çok para kazanmak. kimse yurt dışından telefon almasın gelen buradan yerli üreticinin telefonunu alsın. adını bile düzgün yazmaya elimin varmadığı şeştel diye dandirik marka kendi telefonlarını sattırmak için milyonları hiçe saymaya devam ediyor. Zaten ensesi kalın olanlar iyice ense yapmak için bu sefer tüm tüketicilerin aleyhine kararlar aldırmaya çalışıyorlar. Bu vergilerin yada vergi isteklilerinin sorumluları sözüm ona yerli telefon montajcılarıdır. üreticileride diyemiyorum. camını dahi üretemeyen bir firmaya üretici diyemem maalesef.. Ülkede yöneticilerin bu kapitalist isteklerin neye hizmet ettiğini görüp bunlara kanmaması gerekiyor. Amaç zengini korumak halkı yönlendirmek..





  • Bu gelişmeler artık gerçekten pislikleşmeye başladı, 10 tane adam ihtiyaçları bile olmayan daha fazla parayı kazanmak için milyonlarca insanın cebinden daha çok para çıkmasını istiyorlar, insafsızlar, umarım o paranın içinde boğulup cehennemde yanarsınız, Allah belanızı versin.

  • sonra kimse demesin neden imei kaydı yapıyosunuz neden korsan oyun alıyorsunuz .. bu ne lan .. sizin kafa yapınıza hapşırıyım be

  • yatacak yeriniz yok lanet olsun hepinize be

  • Klasik 3. dünya ülkesi profili.

    Fakirin alım gücünü daraltarak daha çok fakirleştiriyorsun, ancak dua etmeleri koşuluyla öldükten sonra daha güzel şeylere sahip olacağını söylüyorsun. (not: inanan bir bireyim)

    Zengin daha da zenginleşiyor.

    Bende bir inanan olarak bunun peşinden gidiyorum ancak bu dünyaya bir kere geliyoruz haliyle devletin fakir insanların refahını yükseltmek yerine neden hala böyle müslüman olduğu iddia edilen ülkede tam tersi yapılıyor anlamış değilim. Bunun müslümanlıkla alakasıda yok ta o ayrı bir konu. Finlandiya'da belli bir dönem yaşama fırsatım oldu. Adamların çoğu hiçbir şeye inanmıyor ama görün ki devlet kendi vatandaşı için öyle bir organize olmuş ki, fin vatandaşlara sunulan olanakları saymaya kalksam buradan köye yol olur........

    Benim ekonomik durumum oldukça iyi ancak kendi vatandaşım neden benim yakaladığım olanakları yakalayamıyor gördükçe bazen üzülüyorum bazen umursamıyorum bile?

    Arkadaşlar markete gidiyorsunuz her meyvenin kilosu 5-10 tl olmuş, et tavuk 20-80 tl gibi fiyatlara satılıyor. Temek gıda maddeleri bile uçmuş gitmiş. Daha barınmadan filan bahsetmiyorum. Bir bireye bile asgari ücret yetemezken ailesi olanlara allah kolaylık versin..

    Ama neden hala değişmek için ısrar ediyorsunuz anlamıyorum? Birşeylerin yanlış gittiğini anlamıyormusunuz? Şu haberden bile vatandaşın nasıl göründüğü aşikar...

    En çok yanıldığımız konu ise "inançların ve dinlerin" devlet ve bireyler arasında değil, birey ve yaratıcı arasındadır.

    Devlet vatandaşı için çalışmıyor arkadaşlar kısaca diyeceğim budur......

    Belkide ben yanlış düşünüyorumdur belkide bu coğrafyada bu olmak zorundadır bilmiyorum....

    Kalın sağlıcakla herkesin günü güzel geçsin herkes mutlu olsun...




  • Az bile en az 900 ? yapılmalı ki yurt dışından fazla miktarda telefon gelmesin.

  • Bildiğin tecavüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıs adamı dedıklerı kendı dandık telefonlarını satabılmek ıcın once ek vergı sonra y.dısından gelmesını frenlemek ıcın kayıt zammı yapan patronlar,almayın kardesım su dandık gen.mobıle,casper,exper,vestel,dark,pıranka,fly tarzı teleofnları almayın,batsınlar..
    ,


    hem paranızı cope atmayın hemde bunların servetıne servet katmayın,sen 600lıralık telefonla sınır harbı yasarken bunlar bodrumda vıllayı altlarındakı jıplerı degıstırıyor her sene,argelerı yok,yatırımları yok duz montajcı kapaga marka basmacı telefonlar,muhendıslerı yazılımları zayıf,servıs desen Allaha emanet.


    yazık gunah,ulan ınadına 6ay gec alırım yınede gıder adam akıllı telefon alırım.



    vestel




    g.mobıle




    dark




    pıranha




    escort




    casper




    pıranha





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crauls -- 3 Ağustos 2015; 12:59:21 >




  • Cok salakca birsey. Vergileri ve bu ek kayit ucretini yukseltmeyin herkes turkiyeden alsin yine. İsciye memura 50-100 lira zam vergilere 500-600 lira zam . ne bicim bi mantiktir bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.