Şimdi Ara

İddia: PSN'de Bir Oyuncunun Hesabı Hacklendi ve 600 Dolarlık Harcama Yapıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Playstation Network'te uzun süre önce hack sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştık. Bu durum gibi büyük çaplı bir sorun olmasa da, bir oyuncunun Reddit'teki iddiaları ve üzüntüsü çok sayıda oyuncuyu ve Sony'i harekete geçirdi.
     
        Reddit kullanıcısı Kadjar, PSN hesabının hacklendiğini ve ardından da kredi kartından PSN'de 600 dolarlık harcamanın yapıldığını söylüyor. Tabi kullanıcı şu an PSN hesabına da ulaşamadığını belirtiyor.
     
        Diğer taraftan ilk başta Sony yetkilileri konusunda umutsuz olan kullanıcı olayın reddit'te büyümesinin ardından Sony'den çok sayıda müşteri temsilcisi ile görüştüğünü ve bu talihsiz olayın çözülmesi konusunda daha umutlu olduğunu söylüyor.
     
        Kadjar, 600 doların nasıl iade edileceğini bilmediğini belirtiyor; çünkü PSN cüzdanımızda en fazla 150 dolar tutabiliyoruz. Kadjar aynı zamanda kredi kartı firmasına gidip 600 doların bilgisi dahilinde harcandığını söyleyip paranın iade edilmesini istemeyi düşünmüş istemiş, fakat Sony'nin bu gibi durumlarda PSN hesabını ban'leyip (engelleyip) bütün trophy'leri sildiği de bilinen bir durum.

        Reddit kullanıcısı Kadjar'ı memnun eden şeyse bu durumun ortaya çıkmasının ardından bazı Reddit kullanıcılarının kendisine özel mesaj atıp The Last of Us gibi oyunları hediye etmek istemeleriymiş.
     
        Umarız bu gibi talihsiz durumlar başka kişilerin de başına gelmez.
     








  • Sonynin bence su konsol dunyasinda tekel olmasi icin yapmasi gereken tek sey psn i adam etmek. Mart ayinin ortasina geldik tr psn de hala plus ile verilen yok. Aralik ayinda psn in kapali kalmasi vs daha boyle bir cok sorun sayabilirim. Koca sirket bilgisayar bolumunu telefon bolumunu ve tv bolumunu kapatip konsol ve donanim ustunden yuruyecekse,kapattigi departmanlardan actigi maas butcesi ile simdiye kadar en saglam yazilimcilari toplamasi gerekirdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha sistem yazılımını yaklaşık 8,5 senedir adam edemeyen Sony'den her şeyi beklerim ben.
  • Aslında sony işi çok rahat halleder. Hesabı geri alıp, kullanıcısına geri verebilir. Bilgisi dışında alınmış oyunlarıda hesabından silebilir. Ama firmanın geri odeme olayı çok zahmetli 2 ay oldu bekliyorum 10$ para geri verecekler diye.
  • normaldir sonynin guvenlik agini bizim mahallede ki heckir orhan bile hackleyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Adam edemediği nokta neresi ?
  • Sony efsane teknoloji şirketi ama analog zamandan kalma yazılım işini beceremiyor Zamana ayak uyduramıyor

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ah sony ah ne diyeyim sana bilemedim ki ahh :(

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • cryptdlg kullanıcısına yanıt
    Daha bugün oyun güncellemesi yapmak isterken cihaz dondu, mecburen fişini çektim. Kaldı ki bu daha önce de birkaç kez başıma gelmişti. Tarayıcıda kimi zaman biraz ağır sitelerin açılamayıp sonrasında cihazın donması, oyunda iken menüye girip mesaj yazmak isteyince 3-5 saniyelik donmalar, saymakla bitmez. Gerçi sırf yazılım değil donanımdan da kaynaklı, gidip de 256 MB RAM koyarsan olacağı bu.

    Ekleme: Söz konusu cihaz anlayabileceğiniz üzere PS3'tür, PS4 değil. Amacım Sony'i kötülemek vb. değil, yazıdan anlaşılacağı gibi ben de bir PS3 sahibiyim. Konu ile doğrudan alakalı sayılmasa da memnun olmadığım bazı noktaları ve eksikleri belirttim. Sürekli yaşadığım sorunlar değil elbette ancak bu tür sorunlar doğal olarak canımı sıkıyor, zira cihazın herhangi bir sebepten dolayı donması normal ve kabul edilebilir bir durum değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 14 Mart 2015; 18:36:39 >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Bende kullanıyorum bu cihazı 2 kere makinanın kilitlenmesine denk geldim. 2 side oyunda oldu, onlarda ilk yamalari geldikten sonra bir daha kilitlenme yaşamadım.

    Tarayıcı kısmına gelince. Dengi ürünlerle karşılaştıracaksın o zaman. Pc deki tarayıcı hangi konsolda varki, o performansı bekliyorsun ? Dersin xbox one daki tarayıcı bundan iyi o zaman tartışalım.

    Bence senin cihazda bir sıkıntı var bahsettiğin kadar kilitlenmesi normal değil. Ya cihaz havasız bir ortamda yada Rebuild Database yap sonra tekrar kontrol et derim.
  • Her zaman söylerim, sanal kart kullanın. Gerçek kart bilgilerinizi hesaplarda kullanmayın. Sanal karta gerektiği zaman kredi aktarıp kullanın, böylece hesabınız çalınırsa karşıdaki sadece havasını alır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ilerleyen zamanlarda baska kullanicilarda da bu durum olmaz umarim.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • şu sony nin 2015 yılında alamadığı bu tarz önlemler tek kelimeyle REZİLLİK.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size tavsiyem hesabınıza kart bilgilerinizi girip Oyun aldıkdan sonra kart bilgilerizi sistemden silmeniz.Sony Entertainment Networ den silebilirsiniz.Ben ps3 zamanında bilmiyordum kayıtlı kladığını yanlışlıkla oyun almıştım.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sir Maximus

    şu sony nin 2015 yılında alamadığı bu tarz önlemler tek kelimeyle REZİLLİK.


    Yorumu okuyup da mantıklı kelime çıkarmak mümkün değil! Ezbere ve boş yazıldım diye bağrıyor resmen Ve yenil nesil konsol alana kadar da haberlerin gereksizleştirmeye devam edecek bu vatandaş.
  • yarın birgün aynı şey senin de başına gelirse o zaman hatırlarsın bu dediğimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay bir hack durumu olsaydı adam neden psn üzerinden alışveriş yapsın?
    Bildiğim şifresini kaptırmış kredi kartıda hesapta olunca adam dizmiş oyunları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Souvrock

    Yorumu okuyup da mantıklı kelime çıkarmak mümkün değil! Ezbere ve boş yazıldım diye bağrıyor resmen Ve yenil nesil konsol alana kadar da haberlerin gereksizleştirmeye devam edecek bu vatandaş.

    Başkası söylese doğru diyor derdim ama sen deme bari sahibi olmadığın konsollar hakkında sahibi olanlardan daha çok fikri olan sensin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Adam sifreyi kaptırmış, bizim xboş'lara gun dogmus. Allah rizasi icin bir gun akli selim bir insan gibi davranmayi deneyin ya. Bunlar bir de xbox bolumunde karsit fikirli kimseye yorum yaptirmaz, bu bolumden de cikmak bilmezler. Allah akil fikir ihsan eyleye...

    Playstation bölümünde karşıt görüşe hep anlayışla yaklaşılıyor değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.