Şimdi Ara

Video Dosya Konusu - Oyunlarda Şiddetin Nedeni Ve Minecraft'ın Yasaklanması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Minecraft'ın ülkemizde yasaklanma ihtimalinin olmasıyla birlikte BSC olarak oyunlarda şiddet ve oyunların neden günah keçisi ilan edildiği üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.






  • Bravo güzel söyleşi.
    Özellikle şu cümle '' oyun mu ? eeeh amaan'' söylemi. Bunu akademisyenlerden bile duydum...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Talha'nın dediğine katılıyorum. Bir kere Minecraft Türkiye'de yasaklandı diye insanların kafasına kazındı. IGN gibi dünyada otorite kabul edilen bir firma bunu haber yapıp bizimle dalga geçtiyse bu artık milyonlarca insanın kafasına kazındı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Alpaca -- 13 Mart 2015; 11:53:38 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bizim insanlara video oyunların insanları şiddete yönlendirmediği aksine insanların eğlendirdiğini ve arkadaş edinmesine yardımcı olduğunu göstermemiz lazım.

    [sizer=red]Video Dosya Konusu - Oyunlarda Şiddetin Nedeni Ve Minecraft'ın Yasaklanması
  • Tebrikler, cok guzel bir program olmus.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Program çok güzel olmuş. İnsanları bir şekilde bilinçlendirmek lazım. Cehalet, sorgulamama en büyük sorunumuz.
  • Kara para aşk candır ya bilmiyorum diğer diziler bana hep aynı geliyor talha abi bu diziyi dedi sanırım.Bu arada diğer dediklerinizde çok haklısınız

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • mobilde "bu video oynatilamiyor" hatasi veriyor. Genel birsey mi benden mi kaynaklaniyor?
  • Ben pdr öğrencisiyim. Normalde sakin biriyim. Satlerce gta 4 oynadığımda en fazla 5 dk şiddete eğilimli hissediyorum.Normal bir şey. Oyunların şiddete eğilimli yaptığı bence doğru değil.Siz haklısınız bece.
  • harikasınz :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yasaklanacakca gençleri saçma sapan kıyafet giymeye, alış-veriş ve lüks yaşamaya, kucaktan kucağa atlamaya teşvik eden dizi ve programları yasaklasınlar. Dijital dünyanın lego oyununa bu gözle bakıyorlar ya...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Çok güzel bir söyleşiydi, teşekkürler...

    Ülkemizin dünya çapında küçük düşmesine neden olması ve gençlerin bu gibi yasakları koyanlardan nefret etmesine neden olması haricinde hiç bir halta yaramıyor bu yasaklar, özellikle de video oyunları ile ilgili olanları.

    Bırakın yasaklasınlar, hatta bu yasakları koyanların çevresi ve ailesi hep öyle yobaz kalsın, sonsuza dek. Bu ülkenin ufku geniş, aydın gençleri ise, bu gibi saçma salak yasakları aşmanın her zaman bir çaresini bulacak nasıl olsa :)

    Gençler, bu gibi yobaz kravatlı adamlara hiç bir zaman boyun eymeyin !!! Hayal edemeyeceğiniz, imreneceğiniz çok üst düzey mevkilere gelmiş olsalar bile, yobaz her zaman yobazdır, ağaç yaşken eğilir çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaltek -- 13 Mart 2015; 15:02:13 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Ülkede oyunlara karşı bir tavır alış var. Ancak bunu oyun özelinde değerlendirmemek doğru olur bana kalırsa. Her şeye karışan bir "ahlak" yapısı var ülkede. Erkeklerle ve kadınlarla sürekli uğraşan, yolda yürüyen insanları kendince ahlaksız bulduğu için uyarabilme terbiyesizliğini gösteren insanlar bolca mevcut.

    Haliyle bunlara karışanlar da aslında istediği insan yapısını empoze etmek istiyor. Evrensel İnsan Haklarının yok sayıldığı, insanların haklarını arayamadığı bir toplumda bunlar olur. Ne alaka değil bunlar ağacın yaprakları sadece, yaprağa gelene kadar upuzun dallar var. Minecraft sadece bir yaprak, olayın bütününü görmek için ağaca bakmalıyız.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel bir program, yerinde ve çok doğru.. Oyun basınının yönlendiricileri olarak sizler duyarlı olup --mesela birkaç site birleşip-- bu bilgileri ilgili ve yetkililere verebilirsiniz aslında. Asla yanlış anlaşılmasın duyarsızsınız "demiyorum". Ama kitleler hitap eden insanlar olarak sizler de yardımcı olabilirsiniz. Üyelik bilgilerimden bana da ulaşın gerekirse oralara kadar gelip ben de anlatırım dilim döndüğünce. Amac minecraft değil "eeeh oyun mu" algısını değiştirmek... Program için teşekkür ederim...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Biz CS ile büyümüş nesiliz. İnternet Cafelerden çıkmazdık. Çok şükür kardeşimi falan kesmedim. Hayvanlara eziyet etmedim. Ayriyetten köpeğim var. Boş Aile Bakanlığı " biz çalışıyoruz ha " deme çalışması işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoL'ü şikayet etsekmi ne yapsak :D Birbirlerinin karılarını öldürüyorlar ^^

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Güzel program olmuş.İnsanların eskiden beri şiddete eğilim gösterdiğini görüyoruz zaten, hani sanki video oyunları yüzünden bu olaylar ortaya çıkmış gibi gösterilmesini zaten anlamsız .Sanki bundan 100 yıl önce insanlar çok farklıydı.

    Özellikle ülkemizdeki insanların mutsuz, husursuz, sinirli olmasının sebepleri çok farklı, yani ülkenin büyük çoğunluğu açlık sınırının altındaki asgari ücret ile çalışıyor bu adamlar kendine para ayıramıyor, kaldı ki nasıl geçindiklerini bile çözebilmiş değilim.Yine insanlar çalıştığı şartlardan dolayı zaman ayırdığında bile, ki bu zaman bile çok az, ne para ne güç bulabiliyor.İnsanların böyle şartlar altındayken açıkçası böyle etrafa neşe saçmasını imkansız zaten.

    Bu şartların getirisi olarak da, kültürsüz insanlar doğuyor, kendilerine zaman ya da para ayıramayan insanlar, mecburen ya kahvahane de okey oynayarak ya da tvde dizi izleyerek zaman geçiriyor.Bir süre içinde ise böyle fabrikadan çıkmış gibi bir insan oluveriyorlar.Oluşan böyle bir kitle ile ağır bir toplumsal baskıda oluşuyor, yani farklıysanız toplum sizi biraz dışlıyor, çünkü toplum farklı bireylere alışık değil.Yine bu insanların açıkçası dizi ya da futbol dan başka konuşacak konuları olmadığından dedikodunun dibine vuruyorlar ve bu da toplumsal baskıyı arttırıyor, çünkü insanlar hatalı bir hareketim olursa ya da böyle bir şey yaparsam toplumun diline düşerim diye korkuyor..

    Ayrıca bu bireyler maalesef kendi çocuklarına da çok farklı şeyler aşılayamadıkları için, eğer çocuk şans eseri bir şeyler keşfetmezse karı-kız muhabbeti dışında dialog kuramayan bir kitlenin oluşmasına sebep oluyor, her ne kadar bu adamlar üniversite eğitimi görse de, hayata bakışları çok da farklı olmuyor, sosyetik abazalar diye adlandırıyorum bu sınıfı ben, açıkçası meslek lisesi önündeki kekolardan tek farkı popüler kültüre daha iyi uyum sağlaması olan insanlar ortaya çıkıyor.Kendilerini diğer tarafın artık kültürsüzlükten ölmesinden dolayı da diyelim, hafif bilgileriyle kendilerini kültür mantarı ilan edip, öyle araştırma işine falan da girmiyorlar.

    Bir de ülkemiz de, şöyle bir durum varki en vahimi, başkalarının düşüncelerine saygı yok maalesef.Hani böyle her olayda en az iki kesim var ve bu odamlar o konuda hayatta aynı fikre sahip olmuyor, anlaşma olmuyor, birbirini anlamaya çalışmıyor yani bir şekilde bu olguyu aşamazsak insanların video oyunlarına çocuk oyunu gözüyle bakmasının da önüne geçemeyiz.

    Ayrıca ülkemizdeki oyuna bakış açısı da değişik.Sadece kendimizde yaşça büyükleri geçtim, üniversitede bazen rastgele konuştuğum insanların bile oyun oynamayı bıraktığını çünkü büyüdüğünü söyleyebiliyor.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Bende size yapılan bir araştırmayı paylaşıyım:

    Oyun oynayan insanların zihinlerinin dahada güçlendiği ortaya çıkmış. Şöyle ki:
    aklı dengesi yerinde olan ve uzun süredir oyun oynayan normal insanların daha az kabus gördükleri veya kabus gördüklerinde eskiye oranla bu kabuslardan daha az korktukları ortaya çıkmış.

    Çünkü uzun süre oyun oynayan ve oynadığı şeyin gerçek olmadığı bilen bir birey, rüyasında da rüyanın gerçek olmadığı anlayıp kabuslarıyla rahat bir şekilde başa çıkabildiği ortaya çıkmış.

    Bunun yanı sıra bu insanların beyinleri, el ve göz koordinasyonları, refleksleri zaman içinde geliştiği için bir nevi egzersiz görevi görmüş oyunlar. ve beyinleri günlük hayatta bizi manipüle etmeye çalışan reklamlar, tv dizileri gibi şeylere artık kanmamaya ve daha sağlıklı düşünmeye başlamışlar.

    BU araştırmayı okuduğumda kendimi düşündüm ve doğruluğunu kontrol ediyim dedim. Gerçekten de doğru yaşım 20 olmasına rağmen çok sık kabus gören bir insanım ve bunlar beni çok fazla etkilerdi. Ama artık çok fazla etkilenmiyorum hatta korku dozajım düştü eskisi kadar korkmuyorum çünkü biliyorum artık herşey teknoloji ile mümkün ve hepsi bir insan ürünü. ne zamanki oyun benim için bir vazgeçilmez oldu gerçekten sık sık oyun oynayıp normal hayatımada devam ettiğimde oyunların hayatımı ciddi bir şekilde olumlu yönde etkilediğini gördüm.

    Ama ülkemizde bu tarz, saçma sapan tabirinin cuk oturduğu bir haber daha karışımızda. İnsan üzülmeden geçemiyo. Bunları okuyunca ülkenin başında adam akıllı insanların olmadığı görmek gerçekten üzücü.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >





  • [sizer=red]Video Dosya Konusu - Oyunlarda Şiddetin Nedeni Ve Minecraft'ın Yasaklanması




  • https://twitter.com/BAFTAGames/status/576117003070636033 başkada bişi demem arkadaş.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.