Şimdi Ara

PC ve Xbox One Oyunları, Yayıncıya Bağlı Olarak 'Cross-Buy' Halinde Satın Alınabilecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •     Geride bıraktığımız hafta içerisinde Windows 10'u tanıtan Microsoft, PC ve Xbox One platformlarını bir araya getirecek bazı özelliklerin duyurusunu yapmıştı. Konferans sırasında firma Cross-Buy sistemiyle ilgili çok fazla açıklama yapmamıştı ancak asıl bilgiler, etkinlik sonrasındaki röportajlarda geldi.
     
        Bir siteye açıklamalar yapan Microsoft yetkilisi Phil Spencer, PC ve Xbox One oyunlarının yayıncıya bağlı olarak Cross-Buy halinde satın alınabileceğini açıkladı. Spencer, "Windows 10 da Xbox One da Microsoft'un platformu. Dolayısıyla yayıncılara böyle bir şey yapmalarına izin vereceğiz. Tabii ki her oyun için bu sözü veremeyiz, yayıncıların içeriklerine karışma hakkımız yok. Oyunların Cross-Buy destekleyip desteklememesi oyunu satacak olan firmaya bağlı." açıklamalarını yaptı.
     
        Cross-Buy terimine alışkın olmayanlar için konuyu şöyle açıklayalım; eğer hem Xbox One'a, hem de PC'ye sahipseniz bu sistemi destekleyen oyunları iki platform için de ayrı ayrı satın almanıza gerek kalmayacak. Oyunu bir kere satın aldığınızda her iki platformda da oynayabileceksiniz.
     








  • Rekabet ne kadar güzel bir şey.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • buna gerek yok, pcye korsan çeker zaten. pc'de gelenektir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hadi gitde uyu.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir şeyi firmaların destekleyeceğini sanmam zira millet Pcden oyunları ucuza alırsa, xboxda nasıl para kazanacak adamlar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Micro sony baskısından sonra iyi birşeyler yapmaya başladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla süper olur az bir ücret karşılığıyla Cross oluyorsa hemen alırım Xbox ister monitörümde ister pcm de. ne güzel şeydir rekabet inşallah olur.. Ps4e exc den başka oyun almam ozaman. Sony napar ozaman bilmem

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ps4 tarafında ps3 için yapılan oyunlarından azalmasından mıdır yada fiyatı ayarlayamadıklarından mıdır bilinmez bir türlü psnde çok cross-buy oyun yok ama xbox one - pc cross-buy kesinlikle tutabilir burada fiyat önemli etken. Çünkü pc tarafında birçok uygun fiyatlı yer var.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • keşke xbox one çıkan tüm oyunları pc için de satın alıp oynayabilirsiniz deselerdi :) forza horrizon 2 oynamayı çok isterdim pc'de
    aslında hiç bir platform ayrımcılık yapmasa ceplerinin yararı için değil de oyuncuların yararına çalışsalardı ve bütün oyunlar bütün platformlara çıkmış olsaydı çok çok güzel olurdu birde online olayı da aynı serverlerden olaydı
    çok mu hayal kurdum :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • la ne yaptı bu pc'ciler sana? babanı çarşıya salıp, ananas aldırdılar galiba? ulan oyun firmaları bile bu kadar butthurt olmuyordur oyunları korsan oynanıyor diye, sen her haberin altında pc=korsan muhabbeti yapıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanasonxMan -- 25 Ocak 2015; 7:22:13 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Sony Resmen Şaplak Manyağı Oldu

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • xbox'ın ne anlamı kalacak böyle olunca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    xbox'ın ne anlamı kalacak böyle olunca

    Nasil yani? Cross-buy sisteminin onunla ne ilgisi var ki?

    Hatta bu Xbox One almak icin bir sebep bence. Sony'nin son zamanlarda bir yerleri kalkti gibi gozukuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    xbox'ın ne anlamı kalacak böyle olunca

    Adamlar kapitalist düşünüyor. Biraz da Kapitalizmin hümanist tarafından yaklaşıyor

    Senin gibi kullanıcılar yahudi ticaretinden anlamaz
  • tamam anladım
  • playstationdada playstation now var 2 3 dolara 2 haftalığına kiralyıp ps1 deki oyunları bile oynayabilicekler buda ona karşı yapılmış bir koz mu diyim ne diyim bilemedim internet hızının 8 m dowload olması gerektiğini söyledi microsoft ne dicek merak etmeye başladım.(tabi bu ps now türkiyeye ne zaman gelir ayrı birşey ama bu uygulamanında hemen türkiyeye geleceğini sanmıyorum microsoft ülkemize geç girdi zaten)
  • Cross buy olayını "xbox un ne anlamı kalacak" olarak görenler, bu olay büyütülecek bişey değil, çokda tırt bişey , zaten xbox exclusive oyunlar yine aynı kalacak eğer yapımcı hem pc hem ps4 hem xbox oyunu yapıyorsa aynı oyunun 2 farklı makinada olması ne işe yarar bilmem ama hiç yok tan iyi dir ona eminim.

    Kabaca, iphone a indirdiğiniz oyunu ipadde oynamak diyeyim, zaten aynı oyundan hem pc de hem konsolda olacak şimdi elimizde, birinde %20 save e geleceksin, diğeri "0" kalırsa işte o zaman sıkıntı, senkronize olursa gayet yararlı bi sistem olur bence.

    Bu hamle ne konsol sattırır nede başka bişey, ekosistemlerini daha birbirleriyle konuşup irtibat halde olmalarını yeni yeni sağlamaya çalışıyorlar, eskiden her ürüne ayrı marka mantığı vardı.
  • Playstation kullanıcısıyım ama microsoft çok güzel şeyler duyurdu sony zaten havalardaydı iyi oldu bu hamleler

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Gozunuzle okumanızı tavsiye ederim,cross buy a bile çamur atanlar var

    Söyleyin kaç para veriyor sony tr size?

    @Harpooner:

    Save ler vs herşey senkronize olacak.o dediğin tarzdaki sıkıntıları yazılım devi Microsoft'da yaşamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim fikrim genellikle konsol exc oyunları crossbuy olacak. Yani Microsoft Studios a ait yapımlar. Tahminen Microsoft Xbox One fiyatını da düşürecek bu sene 299 dolar , seneye slim ile beraber 199 dolar. Maddi durumu iyi olmayan konsol alacak exc. Parası olan aynı oyunu 4k da windows 10 desktop da oynayabilecek . bu arada yeni windows 10 reklamında dekstop versiyonun store bölümde Halo 5 ,Fable Legends ve Forza Horizon 2 görülüyor. Büyük ihtimal bu oyunlar da crossbuy destekli geliyor . ( fable zaten söylendi )

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.