Şimdi Ara

Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği Oyun Sektörünün Sorunlarına Değindi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • @import url(http://admin.bolumsonucanavari.com/CuteSoft_Client/CuteEditor/Load.ashx?type=style&file=SyntaxHighlighter.css);
    @import url(http://admin.bolumsonucanavari.com/CuteSoft_Client/CuteEditor/Load.ashx?type=style&file=SyntaxHighlighter.css);
    @import url(http://admin.bolumsonucanavari.com/CuteSoft_Client/CuteEditor/Load.ashx?type=style&file=SyntaxHighlighter.css);



         Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından Ankara Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen “Üniversite – İş Dünyası İşbirliğinde İnsan Kaynakları Deneyimi Paylaşımı” konulu toplantıya iş dünyasının önde gelen paydaşları ve çok sayıda akademisyen katıldı.



         Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (İKDAM) Müdürü Prof. Dr. Recep Varçın’ın “Ankara Üniversitesi – İş Dünyası İşbirliğinin Anlam ve Önemini" anlattığı toplantı, ardından Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Elmalı’nın “Teknopark, İş Dünyası ve İstihdam ” konusunu ele alması ile devam etti. Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Prof. Dr. Atila Yücel’in Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Yüksek Öğretim Kurumu’nun mesleki yeterlilik ve standartları belirleme çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bu konuların ardından, akademik camiaya Dijital Oyun Geliştirme Sektörünün dünyadaki ve Türkiye’deki yeri hakkında bilgi veren Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği Başkanı Ali Erkin, sektörde insan kaynağı açığının giderilmesi için ne tür stratejiler geliştirilmesi gerektiği konusuna değindi.



         Toplantının ardından Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği ve akademik kurumlar arasında, mesleki yeterlilik kriterlerinin belirlenmesi ve sektöre katkı sağlayacak eğitim müfredatı geliştirilmesi konularında işbirliği yapılması kararı alındı.

     


     









  • Gelsin free to playler.Önce ülkemizde ücretli oyun satışlarına bi çeki düzen verin sonra oynayın görün neler yapılıyor daha sonra o işler

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: betadragon

    Gelsin free to playler.Önce ülkemizde ücretli oyun satışlarına bi çeki düzen verin sonra oynayın görün neler yapılıyor daha sonra o işler


    Oyun fiyatları 20 ile 60 TL arasında olmalı ve bir oyun çıktıktan sonra DLC satılmamalı güncellemeler ücretsiz olmalı (bknz: CSGO)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obantr

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: betadragon<br><br>Gelsin free to playler.Önce ülkemizde ücretli oyun satışlarına bi çeki düzen verin sonra oynayın görün neler yapılıyor daha sonra o işler</blockquote><br><br>Oyun fiyatları 20 ile 60 TL arasında olmalı ve bir oyun çıktıktan sonra DLC satılmamalı güncellemeler ücretsiz olmalı (bknz: CSGO)


    oyun 20-60 lira olsun diyorsun millet f2p oyuna 200-250 lira para harcıyor.Ha 20-60 lira olsa iyi olur mu olur ama online olmayan oyuna para vermem düşünceyi olduğu sürece oyun satışları artmaz.Ayrıca 20-60 lira olsa f2pye para verenler çok pahalı 5-10 lira olsun alırım der 5-10 olur oyun fiyatı bu seferde çok ucuz dandik mi acaba demeye başlarlar

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • herkes haberi kendine göre yorumlamış fiyatlara dem vurmuş burada önemli olan konu ticaret değil geliştiricilere türkiyede ne kadar destek veriliyor ne kadar oyun geliştirebilecek kalitede insanımız var mühim olan şeyler esas olan bunlar zaten. öncelikle mevcut eğitim sistemini değiştirmeliyiz veya iş alımlarına bilgisayar mühendisi yazmamalıyız şu dili bu dili bilen ve erkeklerin karşısına her zaman askerlik sorunu çıkıyor tam zamanlı çalıştırılmak isteniyor. ben çok hevesli birisi olmama rağmen henüz girip stajyer olarak çalışabileceğim bir yer bile bulamadım unity de kendi çağımda oyunlar php javascript üzerinde web bazlı oyunlar geliştirmiş biriyim fakat henüz bir gelecek göremedim bu yönden.. birşeyler yapılabilmesi için bu alana para ayrılması gerekiyor ve türkiye deki yatırımcılar direk kazanç peşinde olduğu için kimse bilmeyen veya yavaş gelişicek getirisi geç olucak projelere adım atmıyor..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • İş yapacak adam yok sadece boş konuşma var....
  • Oyun yapmak için para lazım bir GTA oyunu yapmak için adamlar 100 milyon dolar harcıyor. Kaliteli bir oyun için en az 1-3 milyon dolar bütçe lazım.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • türkiyede ekip kurucanda (50-60 kişi) onları eğiticende ,besleyincende sonuç alıcan.

    bizim yatırımcılar sevmez hemen olsun hemen kar yapalım paraları katlayalım derdindeler.
  • Kar payı en yüksek olan sektör silah sektörü o konuya yönelirsek iyi oyunlar ikinci planda kalsada olur.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obantr

    Oyun yapmak için para lazım bir GTA oyunu yapmak için adamlar 100 milyon dolar harcıyor. Kaliteli bir oyun için en az 1-3 milyon dolar bütçe lazım.


    İyi, hoş diyorsun da.. GTA dediğin oyunun belli bir altyapısı var, belli bir tecrübesi var. Rockstar Games, anasının karnından doğar doğmaz GTA 5'i yapmadı herhalde... Bugünün oyun dünyasında önemli olan şey yaratıcılık.. Örneğin Goat Simulator diye bi oyun çıkardılar. Amaç önce dalga geçmek olarak lanse edilse de, aslında bu alaya alma ve dalga geçmeler oyunun reklamını yaptı :) Adamlar oyun dünyasına karşı bir duruş sergileyerek farklılığın ve yaratıcı düşüncenin ön planda olması gerektiğini ilan edercesine 100 binlerce kopya sattı, bu rakamın neredeyse 20 katı kadar da korsan olarak oynandı. Ve firma " korsan oynayanlar da bir şekilde oyunumuzun reklam misyonunu üstlenmiştir, onlara da teşekkür ederiz" mesajı yayımlayarak tüm algıları değiştirdi. Türk milleti olarak toplumumuzda en büyük sorun yaratıcılıktır. Şu anki toplum mühendisliği yaratma çabası içinde olan insanlar da zaten bu yönümüzü daha da körelterek bizleri diğer toplumlar önünde köle insan modeli olarak sunma telaşındalar. Zihinlerdeki ara eleman olgusu değişmedikçe, bu topraklarda dijital devrimi gerçekleştirmek sadece ütopya olarak kalacak gibi görünüyor.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.