Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.005
Cevap
12
Favori
44.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti





    Son yıllarda ülkemizde mobil telefon ithalatında ciddi bir artış olduğu gözlerden kaçmıyor. Akıllı telefonların ağırlıkta olduğu bu ithalat rakamları 2013 yılı itibariyle 12.2 milyon adet ve 2.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Tüketicilerin ithal mallara ilgi göstermesi yerli üretim yapan firmaları haliyle zora sokuyor ve iPhone 6 gibi ürünlerle rekabet edecek yerli akıllı telefonların ortaya çıkması imkanı da kalmıyor. Bununla ilgili önemli bir başvuru yapıldı.




    Kısa süre önce Venus adlı akıllı telefon serisini piyasaya süren Vestel, giderek artan mobil telefon ithalatının yerli üretimin ekonomik göstergelerini olumsuz etkilediğini ve ciddi zarar verdiğini belirterek mobil telefon ithalatına karşı korunma tedbiri alınmasını Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne resmen başvuruda bulunarak talep etti. 




    Resmi Gazete'nin 5 Aralık tarihli nüshasında yer verilen bu başvuru için İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu oy birliği ile korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi. 




    Bu karar sonrasında soruşturmaya taraf olmak isteyen firmalar müdürlüğe başvuruda bulunacak ve korunma önlemi gerekip gerekmediğine dair kurul tarafları dinleyerek bir sonuca ulaşacak. Eğer korunma önlemi gerekirse Ticaret Politikası Savunma Araçları kapsamında aşağıdaki tedbirler alınabiliyor:




    "Bir malın benzer veya doğrudan rakip mallar üreten yerli üreticiler üzerinde ciddi zarar veya ciddi zarar tehdidi oluşturacak şekilde artan miktar ve şartlarda ithal edilmesi halinde, bu zarar veya zarar tehdidini ortadan kaldırmak üzere, söz konusu zarar veya zarar tehdidiyle sınırlı ve geçici olmak kaydıyla korunma önlemi alınabilmektedir. Bu amaçla, korunma önlemi bir malın ithalatında uygulanmakta olan gümrük vergilerinde artış yapılması veya miktar sınırlaması şeklinde uygulanabileceği gibi bunların kombinasyonu olarak da uygulanabilmektedir. "




    Yani anlaşıldığı kadarıyla yurt dışından ithal edilen mobil telefonların vergisinin artırılması veya bir kota konulması gündeme gelebilecek. Bu sınırlamalar sonrasında Türk tüketicilerin yerli üretim mallara yönelmesi sağlanacak. 




    Anladığımız kadarıyla ithalatçı firmaların bu soruşturma kapsamında fikirlerini beyan etmesi ve kurulu böyle bir şeyin olmadığı yönünde inandırması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde iPhone 6, Galaxy Note 4 gibi ithal modellere ekstra vergi konması veya sınırlı sayıda satışının yapılması gibi tedbirler alınabilecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili Resmi Gazete sayfasına ve Ekonomi Bakanlığı'nın ilgili sayfasındaki Yürüyen Soruşturmalar başlığı altında Vestel'in başvurusuna aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz. 










    (technoroom adlı üyemize teşekkürler)















     








  • Resmen vestele savaş açarım sen o dandik mobil cihazını bana kaktıramazsın iphone ile yarışan bir cihaz al bende satın alayım bir kere işletim sistemleri farklı ben android kullanmak istemiyorum ne saçmalık bak bakalım sen bunu yap bende diğer vestel ürünlerni boykot yaparım ayrıca firmayı dava ederim bu ne ya her yerde eşkiyalık diktatörlük

  • Sizene kardeşim ben istersem venus alırım istersem iphone alırım istersem samsung alırım. Yaptıkları şey çok saçma..

  • zaten vergiler yüksek bunun yerine yerli tel den vergi almasınlar daha mantıklı olur
    Beyin bedava
  • Hangi Akıllı! gider Venüs alır ki.Yap adam gibi alalım

  • Oldu.. Şu şartlar altında Vestel telefon alacağıma dumanla haberleşirim daha iyi..

    Zaten ithal telefonlara devasa vergiler uygulanıyor birde daha da arttırıcaklarmış...

    Vestel adam gibi bir telefon yaptı da uygun fiyattan sattı da tüketici almadı mı?

    Adamlar biz nasıl rakipleriyle yarışabilecek bir telefon yaparız nasıl uygun fiyattan tüketiciye sunarız diye kafa yormuyorlarda, ithal ürünlere kota uygulama ve vergi arttırımına gidiyorlar...

    Ne komik bir ülkede yaşıyoruz..

  • Turgut ÖZAL ın ithal yabancı araba getirmesini hatırladım.
    Çok düşük kalitede ve çok pahalı ürünlere mahkumduk.
    Teardrop un dediği gibi yerli ürünlerin vergileri düşmesi kafi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bişey olursa ne kendime ne de etrafıma vestelin hiç bir ürününü aldırtmam. Savaş açarım resmen

  • Doping kullanan sporcularimiz aklima geldi, yabanci rakipleriyle boy olcusemeyip doping kullanilmasi gibi yerli ureticiler dandik kalitesiz mallarini zorla sattirmak icin yabanci marka telefonlarin zaten var olan fais fiyatlarininin dahada artmasini istiyor... Tam da orumcek beyinli zihniyetlerin dusunebilecegi bir sey...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlar doğru ötv alınmasın yerliden trt katkı payı alınmasın öyle destek alsın yok kota koysun vergileri arttırsınlar sen adam akıllı telefon yaptında almadık mı bildiğin kendi kıytırık telefonunu zorla satabilmek için elinden geleni yapıyor böyle bir karar çıksın 1000 yılda geçse almam eski telefonumu kullanırım daha iyi sana mı para kazandıracaz

  • Vestel, sen dün bir bugün iki piyasaya yeni girmiş bir markasın dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışmak niye. Bu pazarda bir sürü örneği var, sen zaten iyi performanslı düşük fiyatlı bir telefon yaparsan çok satacaksın. Çirkefleşmeye gerek yok.


    Ayrıca benim bildiğim yerli üreticide bir tek vestel var (Türkiyede fabrikada birleştirme sınırlı parça üretimi). Resmen vesteli koruma ve zenginleştirme önlemi olur bu durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allons-y -- 6 Aralık 2014; 10:54:41 >
  • Yerli malına vergiyi kaldırsınlar fiyatlar düşer. Düz mantıkla gidersek venus alacagiz onlar da geliştirecek venus 2 alacak sonra gelişecekler venus3 gibi... Yabancı malları almadan yerli malına teşvik için zorunlu aldırmaya çalışıyorlar. Vergi miktarlarını zaten ödüyorlar. malzemeyi de yurtdışından alıyorlar. onlara vergi verilmiyor mu? ekrandı işlemcisiydi... sanki %100 Yerli malı var da ucuza ona yönlendiriyorlar. discovery bile yüksek fiyatlarda.

  • Ya %100 yerli üretse içim yanmıcak %53 ü sanırım yerli üretim o dandik kasası iğrenç tasarımını da göz önüne alırsak sanki üst düzey bir telefon yapmış hey allahım aradım müşteri ilişkilerini veryansın ettim bu ne rezillik diye zaten bu yasa çıkarsa eğer dünyanın vergisini verdiğim iphone birde ek vergi gelirse inadına gider alırım ama vestelin bu sefer etrafımda ne beyaz eşyasını aldırırım nede dandik o telefonu adı bile türkçe değil bulamadınmı daha güzel bir isim

  • Vestel'e olan Sempatim bu haberle direk antipati oldu.

  • okadar sinir oldum yazmaya doyamıyorum doymadı zorlu center da yerli malı destekliyor deme dior chanel louis vuitton prada ve adını sayamadığım bir sürü yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı firmalarla dolu gözün doysun vestel insan bunu yaparken düşünür nasıl tepkiler alırım başka bir yol bulursun hem bir kaç seri çıkar bakalım acemiliğin gitsin zaten bu işe girince milyonlar satacağını düşünüyorsa o zihniyetle zaten birşey kazanamazsın

  • Ürettiği telefonlara bakınca evde telefon üretmenin mümkün olduğunu düşünüyorum. Kalite o kadar düşük yani. İnsanları mecbur ederek değil de kalitenle ürünlerini satmaya çalış.

  • bence de alımması gereken bir karar çinliler falam kendi şirketlerine sahip çıkıyo bizim hükumet in teknoloji şirketlerini koruyan ve geliştiren fdaha doğru düzgün bir adımı vile yok ilerde sd 800 lü bir vestel çıkarsa sırf müslüman ve türk olduğum için bir tane alıp gururlanmayı düşünüyorum tabi ekonomik fiyatla gelirse.

  • Yakında günübirlik yurtdışına çıkıp telefon alıp dönmek, yurtiçinden almaktan daha ucuza gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel den beklemezdim onun yerine gidip bize vergi koymayın deseydin ya

    Vesteli severim ama telefonları cidden çok iğrenç stok androidi aşırı kötü modifiye etmişler ekranları iğrenç fiyatına göre beklenen performansı da veremiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 6 Aralık 2014; 11:11:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 liralık telefona 900 isteme senin sattığını alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.